Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

joi, 14 octombrie 2010

Fariseismul salariatilor de la Finante.

Sincer ma amuz, dupa 20 de ani de lapte si miere cei de la Finante au dat de fundul sacului.
In perioada 1991-2001 am fost salariat la un minister, salariat cu studii superioare, vreo 2 ani sef de serviciu buget-financiar. Cea mai mare perioada salariul a fost pe la 100 de dolari, in cei doi ani de sef a urcat pe la 200.
In tot acest timp vecinii de vis-a-vis colegii de la Ministerul Finantelor ne surclasau, cu salarii mici dar cu venituri mari, de 3-4 ori mai bine platiti decat noi, muritorii de rand. A se retine pe functii similare, dar la alt minister.
Acum striga "unitate". Atunci nu erau solidari cu nimeni, le era foarte bine asa.

Acum un an, agentia unde lucram a fost desfiintata, de la 700 de euro salariu, picaj la zero. Cartile de munca inca sunt sechestrate la acea agentie, deci nici somajul nu s/a putut cere.

La fel nu am vazut nicio solifdaritate din partea celor de la finante.

Am aparut si noi de 2-3 ori la stirei si cam atat. Nimeni nu s/a solidarizat, nici nu le/a pasat.

Acum dispar stimulentele, date cu lopata, deci si femeii de serviciu, si bufetierei, si celui care sta in birou si invarte hartii, si celui care merge pe teren in control.

La intrebarea pusa de reporterul Realitatea unei protestatare, daca lucreaza in control, raspunsul a fost, nu din anul 2000 am schimbat locul de munca, dar am ramas in contact cu colegii de la control. Probabil la o cafea, dar stimulentul merita efortul, salariu 15 milioane, redus la 12 dupa minusul de 25%, stimulent pierdut 20 de milioane. 20 pentru tinut contactul, e bine, e foarte bine.

In concluzie daca Guvernul cedeaza urmeaza haos in Romania.