Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

marți, 30 noiembrie 2010

Cultural connections.



At first glance, we're known American pop culture, but if we try to deepen this culture, we are surprised by things that are not very visible.
For starters, on Comedy Central, in a number of stand-up comedy hear about "soul food".
Curious as I am, looking on Wikipedia and found the explanation: "Soul food cuisine consists of a selection of foods traditional in the cuisine of African Americans. It is closely related to the cuisine of the Southern United States. The descriptive terminology may have originated in the mid-1960s, when soul was a common definer used to describe African-American culture (for example, soul music)".
Already I see otherwise the movie "The Blues Brothers", where in one scene, searching for orchestra members, the brothers get in a restaurant called "Soul Food."
Unsurprisingly, the restaurant was the property of a family of color people, Areta Franklin plays the wife, soul food and soul music.

There are aspects of American popular culture that much harder to defend in contemporary films. An example of "pegging", but will let you discover for yourself what's going on here.

Conexiuni culturale.



La prima vedere, cultura pop americana ne pare cunoscuta, dar daca incercam sa aprofundam aceasta cultura, suntem surprinsi de aspecte care nu sunt foarte vizibile initial.
Pentru inceput, pe Comedy Central, intr-un numar de stand-up comedy aud despre "soul food".
Curios cum sunt, caut pe Wikipedia si gasesc explicatiile: "Bucătăria Soul Food constă într-o selecţie de produse alimentare tradiţionale din bucătăria afro-americana. Acesta este strâns legată de bucătăria din sudul Statelor Unite. Termenul soul food poate avea originea la mijlocul anilor 1960, atunci când soul (sufletul) a fost un termen descriptiv comun folosit pentru a descrie cultura afro-american (de exemplu, muzica soul)".
Deja vad altfel si filmul "The Blues Brothers", acolo unde intr-o scena, in cautarea membrilor orchestrei, cei doi frati intra intr-un restaurant numit "Soul Food".
Normal, restaurantul era in propietatea unei familii de culoare, Areta Franklin joaca rolul sotiei, deci si soul food si soul music.

Exista si aspecte ale culturii populare americane care o sa apara mult mai greu in filmele contemporane. Un exemplu "peggingul", dar va las sa descoperiti singuri despre ce e vorba aici.

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Romania si Gaurile Negre.

Nu, nu am descoperit o stea colapsand pe teritoriul Romaniei, doar gaurile negre din economie.
In orice tara de pe glob a detine un monopol inseamna a detine o sursa de profit. la noi din contra, a detine un monopol inseamna pentru stat o gaura neagra, o sursa de pierderi.
Cauza, prosta gestiune si managementul total defectuos, supus comandamentelor politice. Monopolurile reprezinta o sursa de venituri pentru partide si clientela politica.
Pe de o parte conducerea regiilor, companiilor nationale si a societatilor nationale este decisa la varf, in partidul de la conducere, pe de alta parte, devine tot mai greu sa te debarasezi de managementul numit de predecesori. Am ajuns in situatia ca de la ultimele alegeri sa se inghesuie pe posturi bine platite managementul numit de PSD si echipele de conducere numite de PDL. Sunt situatii in care PDL deja a numit 2-3 echipe de manageri, in functie de cati ministri au condus domeniul respectiv.
In aceste conditii pentru a avea liniste in monopol si salariatii trebuie menajati. Daca la nivel de unitati bugetare guvernul mimeaza reforma, la nivel de monopol reforma este blocata. Salarii mari, prime de paste, martisor, craciun, de vacanta si deasemenea decontarea cheltuielilor de vacanta. Decontare avand la baza facturi umflate si emise de firme fantoma, pentru ca traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor.
Managementul de mijloc isi trage si elartea leului, atat timp cat managementul mare trage pentru partid si bunastarea proprie, si managerii mai mici fac la fel.
De controlat si asa nu ii controleaza nimeni, fiscul nu se baga, iar celebra Curte de Conturi, la monopoluri face controale formale, sa nu
supere puternicii zilei.
Rezultatul, pierderi pe linie, bani mutati din buzunarul statului in buzunare private, un paradis fiscla pentru imbogatire rapida.
La intamplare am extras din bilanturi publicate dde finante pierderile de la cateva monopoluri:
- SN Radiocomunicatii an 2008 (ultimul bilant transparent) pierdere aproape 100 de milioane lei, aproximativ 24 milioane euro; 2007 profit 123 milioane lei, din diferente de curs valutar si in 2006 un profit de 70 milioane lei, obtinut in aceleasi conditii. Salariati 2000.
- Posta Romana an 2009 pierdere 182 milioane lei adica vreo 45 milioane euro; 2008 profit 33 de mii de lei!!!!!!!!!!!
- Tarom an 2009 pierdere 235 milioane lei, adica aproape 60 milioane euro;
Mai sunt si altele dar care au gasit solutia pentru a isi piedre urmele,infiinteaza multi pui cu aproape acelasi nume, astfel ca devine foarte greu sa gasesti bilantul consolidat, acela care conteaza.

marți, 16 noiembrie 2010

Romanii, marketingul si "haleala"

Dupa ce partidele au patentat sistemul "micul si votul" a venit randul firmelor mici si mijlocii sa atraga bizonul carpatin, amator de mica ciupeala, cu oferte tentante si comestibile.
In mai putin de 10 zile am primit doua astfel de oferte. Prima de la o SC Merinos Austral SRL, in plic timbrat mecanic, la una din adresele mele mai vechi, adica la casa parintilor.
Ce ofera "merinosul austral"? Solutia la o viata sanatoasa, cearceafuri si paturi magnetice avand suport lana de merinos. Bine, multumesc de oferta.
Dar e o oferta ce nu se poate refuza, firma deja comandand pentru potentialul client un dejun copios la restaurantul gazda al prezentarii. Conditia sa primesti "haleala", normal prezenta la prezentare si achizitionarea macar a unui produs, un ciorap, o batista, orice, ceva acolo.
Nu m-am prezentat, pierderea mea.
Dar compensatia a venit repede, o alta firma, SC BECK International SRL, sare la fileu si imi distribuie in cutia postala o oferta la fel de generoasa, doar ca nu personalizata.
Pe fata pliantului, saptamanal 10 excursii gratuite de 2 zile la Brasov, o Brassai, Brassai, in lunile de debut ale lui 2011. Economie la buget 299 lei.
Tot pe fata invitatia la prezentarea pachetelor externe BECK, invitatie detaliata per verso, particpare gratuita, masa de pranz asigurata si cadou pentru doamne, domni sau familie.
Printre multe imagini de exemplificare tiparite pe pliant normal apare si friptura, chiar daca fotografiile sunt cu titlu informativ. Arata apetisant, pacat ca nu au mai inghesuit in farfurie si ceva mici!!!
In lipsa pomenilor electorale, iata ca se poate trai bine si de pe urma marketingului agresiv al unor firme private.
Mananci acum, platesti dupa.

marți, 9 noiembrie 2010

Violenta urbana. Azi agresivitate in trafic.

Trafic rutier, iar prin urban inteleg Bucuresti.
Azi martor fara voie al unui act de agresivitate rutiera.
Localizare, intersectia Mihai Bravu Matei Voievod.
Subiecti, sbiect activ un tanar "print" de club, alura a la Mutu, dar mai solid, posesor de autoturism cu muschi Audi, numar ceva cu IF si WNW. Subiect pasiv domn la 50 de ani, posesor de 4x4 masiv, nu retin marca, numar ceva cu B si WNW. Ambele masini noi si aratand starea de bine a posesorilor.
Printul nu porneste la semafor, deschide larg portiera, coboara si ii livreaza prin portiera cu geam deschis doua directe a la Mutu celuilalt sofer. Plus injuraturi, improscat cu apa de gura si gesturi violente, alte gesturi violente.
Urca apoi in bolid si demareaza in tromba, nu cumva sa piarda culoarea verde a semaforului.

Ce poti face daca esti beneficiarul violentei in trafic, banuiesc ca daca mai poti sa te misti si sa retii numarul masinii agresorului il poti reclama pentru violenta.

Ce as face eu daca un bataus ar veni amenintator spre masina? Sincer as accelera in directia lui si nu as opri masina. Daca se fereste bravo lui.

Oare politia rutiera romana are evidenta soferilor agresivi, face ceva pentru temperarea lor?

Nu stiu, din ce se vede cu ochiul liber nu prea multe.