Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

luni, 4 iunie 2012

Taxam totul si criza va trece mai usor.

Extras de pe Hotnews.ro:

Ultima perioada a fost caracterizata de ideea ca guvernele trebuie sa inceapa sa taxeze Bisericile, un semnal in acest sens fiind oferit saptamana trecuta de economistul Nouriel Roubini, cel care a precizat ca "E vremea sa inceapa taxarea bunurilor si veniturilor Vaticanului, cel mai mare evazionist fiscal din Italia".

Evident nu se va taxa numai Biserica majoritara.

Patrimoniul cel mai important apartine Bisericii Ortodoxe, dar si restul au destule propietati. Deasemenea Academia, diversele fundatii si asociatii aparute cu miile dupa 1990.

In opinia mea, ultra liberala, trebuie impozitate si ajutoarele sociale, ajutorul de somaj, s.a. cu o cota redusa, simbolica, cu retinere la sursa.

Un sistem de taxare eficient si neutru face sigur criza sa treaca mai usor. Intrebati Germania.

Sunday's reflections about family and politics.

With so many advances in healthcare, and with current status of economy, soon, american family will be: grandfathers in theirs 90's, retired, fathers in theirs 60's, retired, adults in theirs 40's, unemployed, childrens in theirs 20's, in college, on study loans.

A lot of happy mixt families in US, in which husband is from Mexico. I wonder if they have another wife in country of origin....... Hope no.

I do not see vice president Biden reelected in november. Maybe now is time for change,

A lot of under-populated states in US, total population around 300 millions, I recommend China model, 300 millions more will make the difference.

That's all for now.

duminică, 3 iunie 2012

Contradictiile lui Ponta.

Dintre masurile vizibile ale noului guvern:
- refacerea salariilor bugetare prin majorari succesive, iunie si decembrie 2012.
- restituirea contributiei la fondul de sanatate pentru pensionari, retinut ilegal anterior.
- renuntarea la 1 miliard de euro, sume de recuperat de la diverse categorii de salariati bugetari (chiar nu inteleg de ce3, se putea recupera in 5 ani, in rate suportabile).
- agitarea unor masuri de crestere a impozitelor, pe cladirile firmelor si pe salariile, pensiile mai mari de 4500 lei lunar.
Primele doua masuri sunt corecte, mai departe deja intram in teritoriul gafelor economice.
Renuntarea la 1 miliard de euro este o greseala enorma, atat ca influenta bugetara, cat si morala, se da clar semnalul, profitati, statul e slab.
In ceea ce priveste impozitele majorate, nu este moral, si nici legal sa majorezi impozitele cu adresa.
Daca impozitele pe cladiri nu sunt adecvate, trebuie majorate pentru toti propietarii, iar daca impozitul pe venit nu este adecvat, ttot asa, trebuie majorat pentru toti platitorii, atat persoane fizice cat si juridice.

In conditile acestei nehotarari guvernamentale si a pomenilor electorale care vor veni, prevad un deficit bugetar spre dublul celui planificat, adica 5-6% in loc de 3%, ceea ce ar fi foarte rau pentru econimia national, pentru cursul leului si pentru nivelul de trai si asa scazut.