Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

joi, 18 octombrie 2012

Miscarea pentru o politica competitiva.

In febra asta electorala care a cuprins mai toata planeta de la Washington la Yasinghton vin si eu cu o propunere pentru politica mioritica(blanda si balaie). Introducerea principiilor de piata in politica, introducerea competitivitatii politice. Cum? Din pacate teste genetice pentru verificat cinstea si inteligenta politicienilor care candideaza nu au aparut, asa ca aprecierile noastre sunt post-faptice. Ce propun? Repartizarea locurilor in parlament in functie de participarea la vot a populatiei. La o participare de peste 80% parlament 100% in functie de populatia tarii si cotele de reprezentare stabilite prin lege. La o participare mai mica de 80%, parlamentul sa fie egal cu cota respectiva de participare plus 20%, astfel am ajunge la un parlament mai mic, cam 70% din cel actual la o participare normala la noi de 50% la vot. Astfel parlamentarii ar fi impulsiionati sa iasa in evidenta, sa fie mai muncitori in anii de mandat, doar asa ar convinge tot mai multa populatie sa participe la vot. Oricum sunt alesi uninominal, deci electorii cam stiu pe cine au votat in circuscriptia lor. Un numar minim per judet de parlamentari o sa existe, si nici nu mai ne batem capul cu aplicarea referendumului de reducere la 300 de alesi. Trimiteti linkul politicienilor pe care ii cunoasteti, pe FB, Twitter, Tagged si alte retele sociale, poate fac ceva pentru alegerile din 2016.

joi, 11 octombrie 2012

Olympia @ Paris.

Pe la inceputul anului am fost la un concert tinut in sala de mai sus. Francois Frederik super chanteur. Publicul, slabut. Cu pachetelul de mancare servit in sala, condimentat cu usturoi normal. Cel putin la balcon unde am stat era mai de mahala. Biletul undeva la 65 de euro,deci nu din cele ieftine. Plusuri o sonorizare si o vizibilitate ambele excelente. Minusuri lipsa numerotarii locurilor in sala, plasatoarele te preiau te duc la scaune si isi incaseaza bacsisul. Asta in inima Parisului, nu la noi in fosta capitala fanariota. Alt plus toleranta, un spectator nevazator a venit insotit de caine, care caine a stat cuminte la tot concertul. Alt minus intrarea in sala se face anost un tunel din Bulevardul Capucinilor pana la usile salii. Pentru iesire refaci traseul, doar ca invers. Alt plus metroul circula si la ora la care s-a incheiat spectacolul, nu ca la noi unde dupa Lady Gaga, am avut surpriza ca metroul Dristor 2 sa nu mai circule, si nu era inca miezul noptii.

Sima un Madoff romanesc?

Reteta e simpla, promite castiguri mai mari decat media, invoca o metoda speciala prin care faci aceasta si incaseaza. Alta cerinta prezintate ca un profesionist ireprosabil. Madoff fost presedinte al Nasdaq, Sima presedinte al Bursei de la Sibiu, un "Nasdaq" mai mic. Impozite catre stat, nu stii ce sunt si nici clientii tai nu o sa sufere, face parte din secretul metodei.Pe net WBS Romania prezinta un site bine facut si steagul Marii Britanii la vedere. Doar holdingul e undeva in paradis (fiscal). Madoff nu a fugit din tara, Sima a disparut. Acum sa nu fim rai omul e cetatean elvetian, probabil ca este in Elvetia. Momentan niciun client de-al lui nu a depus vreo reclamatie, sunt doar zvonuri, deci totul e bine. Oare cati romani au avut excedente de cash pe care sa ii joace pe pietele internationale de actiuni, derivate etc.? Cateva zeci? sute sau mii? In functie de numarul acestora o sa vedem si nivelul fraudei. Daca exista asa ceva. O alta posibilitate care exclude frauda intentionata, poate fi marja de investitie, depui o suma investeti de 10 de ori mai mult. Castigi e ok, pierzi e de rau, pierzi inzecit, adica pierzi cam toata suma investita. In mod sigur ne lamurim in catva zile, doar "banii vorbesc", nu-i asa!

luni, 1 octombrie 2012

Oltchim Saga.

Mesia nu a convins ca poate salva combinatul. Mai mult ca sigur urmare a nefinalizarii negocierilor si a neprezentarii dovezii de detinere a fondurilor, DD va fi indepartat din procedura, dar ce facem mai departe? Guvernul propune o administrare speciala si o noua procedura! Se pare ca legea nu dispune trecerea la urmatorul clasat in procedura si negocierea contractului cu acesta. Si asa mai departe. Dura Lex nu? Nu prea. La procedurile de achizitii asa se face, la privatizari se pare ca nu

Decembrie Alegeri "Pe cine mai intereseaza".

Politica damboviteana nu mai atrage poporul, din pacate nu mai ofera solutii viabile societatii romane. Lucru care nu ii deranjeaza pe politicieni, oricum ei sunt alesi. In acest contest am o solutie care sa faca procesul electoral, unul competitiv. Cel mai simplu reducerea la 300 a numarului de parlamentari, dar nu se vrea. Solutia mea: alocarea numarului de parlamentari in functie de participarea la vot. Pentru o participare mai mare sau egala cu 80% din alegatori parlament complet 100%, in numarul rezultat din calculul demografic. Pentru participari inferioare pragului de 80%, numar de parlamentari direct proportional cu procentul de particupare plus marja de 20%, astfel la o participare de 50% un parlament de 70% din cel maximal. Doar asa votul nostru conteaza, iar parlamentarii vor fi impulsionati sa devina competitivi. Votul uninominal ramane, bineinteles.