Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

sâmbătă, 4 iulie 2009

Efectele punerii pe piata a titlurilor de stat

In domeniul bancar datele puse la dispozitie oficial sunt putine si sumare. Pe situl BNR exista date despre numarul de tranzactii cu titluri de stat, pe piata secundara. Datele vizibile instant, azi 8 0ctombrie, se rezuma la luna septembrie 2009 si perioada 1-7 octombrie 2009.
Astfel in septembrie au avut loc zilnic 31 de tranzactii, in valoare totala de 2.136,5 milioane Ron, deci aproximativ 500 milioane euro. In prima saptamana a lui octombrie nivelul sare la 164 de tranzactii, in valoare de 27.182 milioane lei, aproape 6 miliarde euro. Se constata o dublare a nivelului mediu zilnic.
Efectele acestor tranzactii, mentinerea cursului de schimb, deci mentinerea stabilitatii monetare, tinerea sub control a inflatiei. Ce alte efecte pot apare, cresterea masei monetare, aparitia necesitatii rularii acesteia, banii produc bani.
Pomparea de bani, poate induce cresteri in piata imobiliara, acesti bani isi cauta refugiul in valori sigure. Combinat cu efectul programului Prima Casa, efectul este mai greu de observat, daca ar exista statistici mai multe si mai detaliate efectul putea fi studiat, asa doar presupus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu