Vreme de 21 de ani au facut averi considerabile. Au devenit clasa miliardarilor romani. Directia in care a mers tara nu i-a interesat atata timp cat au putut sa isi vada de afaceri, si au fost clasa privilegiata a Romaniei.
Acum au inceput nemultumirile. Ultima si cea mai personala a domnului Irinel Columbeanu, care acuza institutiile statului ca nu isi fac treaba, ca nu lucreaza in binele contribuabilului. Poate are dreptate, nu stiu, nu am suficiente date, dar pana acum timp de 21 de ani, de ce nu am auzit nicio plangere la adresa institutiilor statului, pana acum au fost bune si protectoare?
Ii reprosez domnului de mai sus ca nu a folosit influenta si relatiile domniei sale pentru a reforma statul, pentru a face mai rapida atingerea standardelor normalitatii.
Atata vreme cat pana acum relatiile si influenta le-a folosit doar pentru prosperitatea personala si familiala, acum devine patetic cerand dreptate pentru toti. Daca nu avea conflictul familial, soldat cu un divort puternic mediatizat, si cu solutia care se da de obicei in astfel de cazuri, copilul revenind mamei, oare era la fel de vehement. Nu cred.
Un alt miliardar nemultumit, domnul Vantu. Pana acum a folosit echilibristica la limita legilor pentru a sfida opinia publica, si pentru a isi construi o avere considerabila. Acum este victima "sistemului corupt", a razbunarii unei singure persoane. Oare?
Mai sunt si alte figuri publice, domnul Ion Tiriac, domnul Patriciu, care puteau face mai mult in directia reformei sociale, in directia impingerii societatii spre Europa. Dar primul s-a retras intrun con de umbra dupa scandalul in care protagonist a fost fiul domniei sale, iar cel de al doilea este destul de multumit de postura de editorialist si om dim umbra. Insa sa nu uitam partidul pe care il sprijina a fost la putere, este o prezenta in Parlament, dar lasa impresia ca este multumit cu afacerile pe care le face, si atat. In paranteza este vorba de domnul Patriciu, desi aceiasi impresie o lasa si partidul/partidele de pe scena politicii locale.
Mai sunt si alti potentati locali care pot/puteau sa se implice mai mult in modernizarea tarii, dar care nu au fost interesati de acest demers.
In consecinta nemultumirile lor tardive, ma lasa rece. Poate daca ar actiona in directia amintita mai sus, as crede lacrimile lor, altfel nu.
marți, 17 mai 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu