Conform Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, sunt 32 de instituţii de credit participante la schema de garantare a depozitelor, insa pe piata din Romania sunt ceva mai multe banci.
Am cautat pe siteul catorva din bancile care nu au relatii cu FGDB, mai jos aveti rezultatele:
Astfel , depozitele clientilor Bancii Italo Romena Spa Italia Treviso Sucursala Bucuresti sunt garantate de catre Fondul Interbancar de Tutela a Depozitelor din Italia (FITD) incepand cu 01.01.2007, data la care Romania a aderat la Uniunea Europeana.
CITIBANK afiseaza GARANTAREA DEPOZITELOR IN IRLANDA, de unde presupunem ca aceasta este schema lor de garantare.
Depozitele constituite la orice agentie GarantiBank International N.V. - Sucursala Romania sunt garantate de schema de garantare a depozitelor din Olanda, apare pe site Garanti Bank.
Despre Banca di Roma, Bloom Bank Egypt, Doha Bank Bucharest, Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona – Bucharest, Bank of Cyprus – Bucharest nu am gasit nici siteuri accesibile si nici referiri la modalitatile de garantare a depozitelor.
In mod sigur exista doar ca nu sunt transparente.
In privinta garantarii depozitelor de catre scheme de garantare extrateritoriale ramane mereu obligatia deponentului de a se informa, deja intram in teritoriul legilor internationale, putem face un depozit la Constanta si garantarea sa fie supusa legii din Irlanda, nu este chiar usor de documentat si in ipoteza unui faliment bancar, ramane intrebarea cat de accesiblie sunt despagubirile?
luni, 21 septembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu