Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

vineri, 18 decembrie 2009

Guvernarea electronica in stare de avarie.

Prin Legea 329 aceea a reducerii cheltuielilor bugetare, s-a stipulat si desfiintarea ASSI - Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, cu toate ca este o agentie cu profil european, necesara, in litera si spiritul angajamentelor statului roman luate pentru integrarea europeana.
Dar, dupa cum se stie, somnul ratiunii naste monstrii, in cazul nostru picoteala guvernamentala a indus starea de coma in sistemele electronice nationale.
De mai bine de o saptamana, incepand cu data de 10 decembrie 2009, data aparitiei hotararii de guvern prin care se desfiinteaza legal ASSI, si este impartita in alte doua institutii, denumite inofensiv centre, de fapt este posibil sa fie trei centre, sunt zvonuri ca si centrul pentru combaterea terorismului "virtual" va imparti resursele defunctei ASSI, deci de mai bine de o saptamana nu s-au mai emis autorizatii de transport, interne si internationale, tirurile sunt blocate in vami neputand intra sau iesi legal fara aceste autorizatii.
O alta consecinta a modului stangaci si amator in care s-a planificat si executat transferul atributiilor agentiei catre centre, transfer inca inghetat, este blocarea ieri 17 decembrie a sistemului e-licitatie, care efectiv a cazut, motivele si durata, inca nu se cunosc.
In mare pericol este si partea de guvernare electronica, in curand declaratiile fiscale care se depun prin sistemul ASSI pot urma soarta SEAP. Sa speram ca sistemul va rezista, nu este momentul ca de sarbatori, pe zapezile de acum mii de firme sa ia in piept drumurile si cozile fiscului, sanatatii, pensiilor s.a.m.d.
In data de 15 decembrie a avut loc un miting spontan al salariatilor, ramasi suspendati, pierduti intre institutii, ai defunctei ASSI si nu inca transferati fortat la "doritele" centre.
Au filmat la miting Realitatea, Antena si TVR. Am identificat o relatare a TVR, puteti copia linkul de aici: http://www2.tvr.ro/webcast/WebPlayer2.php?file=rtmp://perthro.tvr.ro/rec/DATA-2009-12-15-13-53.flv&name=Telejurnal
Evolutia crizei "guvernarii electronice" continuua, voi reveni cu amanunte cand acestea vor fi disponibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu