Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

duminică, 7 martie 2010

Costul vietii, un an 50.000 USD.

George Demetri a asistat la nenumarate experiente cu moartea in cariera sa ca medic oncolog. De data aceasta, durata de viata a unui medicament a fost discutata.

A fost numit SU11248, si Pfizer Inc a achizitionat compania care il dezvolta.Tumorile au fost in scadere, la doua treimi din pacientii cu cancer al tractului digestiv, in studiul clinic realizat de Demetri difuzat in februarie 2002. Malignitatea in cazul unui om pe moarte a fost oprita din crestere atat de brusc, dupa cinci doze, ca a fost un miracol "," a spus medicul oncolog.

"Rezultate interesante , dar aceasta nu e o piata", au raspus directorii Pfizer atunci cand au aflat de rezultate. Pacientii din studiu au avut un tip de cancer care contabilizeaza mai putin de 1 la suta din cazurile noi diagnosticate in SUA in fiecare an. " probabil vom inchide acest experiment", au avertizat.

Totusi rezultatele bune au dus la punerea pe piata a medicamentului Suter pentru doua tipuri de cancer: tumori stromale gastro-intestinale, sau GIST, si carcinom al celulelor renale. De atunci a generat vanzari de 2,6 miliarede de dolari.
SUTENT este parte dintr-o explozie de tratamente care ataca cancerul la nivel molecular, si care ofera promisiunea de a transforma tumori maligne netratabile in boli cronice cum ar fi diabetul zaharat sau HIV. Terapiile de noua generatie extind deja speranta de viata - si adauga sume mari la costul de ingrijire in anii de sfarsit de viata, numiti ani terminali, care, in cazul SUTENT ar putea fi de 48.720 dolari pe an.
Sutent are o istorie de 15 ani de cercetare, pana la aparitia pe piata.

Alte tratamente de ultima generatie existente pe piata: Nexavar pentru cancerul de ficat si Avastin pentru cancer avansat. Pentru Nexavar a fost estimat costul de 65,900 de lire sterline (102.000 dolari) pentru fiecare "an de viata adaugat" in timp ce Avastin costa 74,999 de lire sterline
Sutent si alte cinci medicamente puse la dispozitie in ultimii patru ani, au marit rata medie de supravietuire de la 14 luni la un interval de 36 la 48 luni.

Sunt costuri extreme pentru o boala extrema, un an de viata adaugat in aceste circumstante costa intre 50.000 de dolari si 115.000. In multe tari sistemele de asigurare de sanatate nu acopera aceste tratamente, singura alternative a bolnavilor fiind citostaticele folosite si in anii 70 sau radiatiile. Marea Britanie nu aproba folosirea Nexavaruli si a Avastinului datorita costului. Statele Unite deconteaza si aceste medicamente.

Articolul integral poate fi gasit pe Bloomberg la adresa: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601124&sid=aER.9zj2HmSk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu