La sfarsitul lui octombrie 2009 o stire Newsin care a trecut neobservata in valtoarea campaniei electorale:
CE a initiat, joi, procedura legala impotriva Romaniei pentru nerespectarea normelor comunitare care impun separarea dintre autoritatile de reglementare in sectorul telecomunicatiilor si furnizorii de servicii de telecomunicatii. Astfel, Bruxelles-ul a trimis Romaniei o scrisoare de notificare oficiala, aceasta fiind prima etapa a unei proceduri privind incalcarea dreptului comunitar.
Aceasta este, insa, a doua procedura privind incalcarea dreptului comunitar initiata de Comisie impotriva Romaniei in legatura cu independenta autoritatii de reglementare in sectorul telecomunicatiilor, dupa ce prima procedura privind incalcarea dreptului comunitar, aflata inca in curs, a fost initiata in ianuarie 2009 si se refera la demiterea presedintelui autoritatii de reglementare.
Comisia Europeana interpreteaza gresit situatia prezenta la nivelul Romaniei, iar solicitarea din partea membrilor CE, reprezinta in fapt impunerea privatizarii participatiunilor statului la Radiocom si Romtelecom, potrivit Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
"Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a luat act de deschiderea unei noi proceduri de infringement la adresa Romaniei pentru incalcarea normelor comunitare care impun separerea dintre autoritatile de reglementare si furnizorii de servicii de telecomunicatii (art. 3 al Directivei cadru 21/2002).
In opinia MCSI, Comisia Europeana interpreteaza gresit situatia prezenta la nivelul Romaniei, iar solicitarea din partea membrilor CE, reprezinta in fapt impunerea privatizarii participatiunilor statului roman la companiile Radiocom si Romtelecom, o privatizare ce nu poate avea loc in actualele conditii de piata.
Deasemenea in decembrie 2009 la audierile pentru confirmarea in functia de ministru al comunicatiilor in guvernul Boc IV, actualul ministru Gabriel Sandu a sustinut aceleasi lucruri. Noi nu privatizam nimic, restructuram etc.
De fapt Comisia Europeana nu cere privatizarea, nici a Romtelecom, nici a Radiocom, nici a Postei. ea cere doar separarea activitatii de reglementare, fapt care la nivelul Uniunii Europene este de mult realizat.
Cum se poate face, simplu, trecerea actiunilor care confera statutul de actionar al Romtelecom, Radiocom si Posta Romana de la MCSI la un alt organ de stat AVAS, Fondul Propietatea, Ministerul Participatiilor Statului sau Bancii Ntionale, dar care organ sa nu aiba atributii de reglementare in domeniu.
De ce se refuza aceasta, iar simplu, pentru ca astfel se pierde o sursa de putere, Ministerul Comunicatiilor devine doar un organ de reglementare, la fel,de bine poate fi si desfiintat, daca i se iau feudele din subordonare. Fara aceste intreprinderi isi pierde tot sex apealul, si nu mai intereseaza pe nimeni.
Comisia Europeana stie ce vrea, atat doar ca nu poate veni in ziarele nationale sa argumenteze de ce vrea asta, si nu poate face altceva decat sa declanseze procedura de infrigement dupa procedura, intro incercare fara de sfarsit de a aduce la normalitate activitatea statului roman.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu