Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

vineri, 23 iulie 2010

Ecologizarea petelor petroliere cu mainile goale, lectia chineza.

"http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/7904426/Workers-use-bare-hands-to-clean-up-oil-spill-in-Dalian-China.html"

In ultima suta de zile doua incidente petroliere au marcat fata pamantului. Unul in Golful Mexic, marca BP si celalalt in Dalian China.
Intrun fel ambele demonstreaza ca petrol inca exista din plin, dar si ca impactul ecologic al exploatarii este un pret mare de platit.
Daca B.P. solutioneaza criza din Golf prin monitorizarea online a scurgerii si prin aplicarea unui capac de beton de dimensiuni considerabile, in a doilea caz curatarea petei de petrol se face cu mainile goale.
In link exista o galerie foto sugestiva, iar zilele trecute am vazut parca pe CNN un soldat chinez care inota efectiv in apa petroliera pentru a incerca sa inchida o vana cu mainile goale.
Doua moduri complet diferite de abordare a unei probleme, doua moduri complet diferite de pretuire a valorii unei vieti.
Chiar daca ne apropiem de 7 miliarde solutia chineza este cel putin imorala, seamana cu decizia de la Cernobal de a pune soldatii sa arunce cu lopata materialele izolatoare peste focarul iradiant. Doua tipuri de regim politic, doua moduri total opuse de abordare a problemelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu