Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

joi, 3 ianuarie 2008

Reflexoterapia qui prodest ?

O alta tehnica miraculoasa de vindecare propusa de foarte multe cabinete de medicina alternativa este reflexoterapia, masajul talpilor.
Conform celor regasite pe websiteul terapii-naturiste se explica:
“Este componenta reflexologiei care se ocupã cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase) sau cu articulatiile interfalangiene, într-o ordine care tine seama de ecoul biologic al fiecãrui organ reprezentat si fãrã obiecte intermediare (betisoare, baghete). In timpul executãrii masajului, punctele reflexe trebuiesc controlate în permanentã pentru a nu se traumatiza zonele învecinate si a evalua deblocarea cristalelor, deoarece defectiunile organelor se manifestã si sub forma aglomerãrilor în punctele refelxe corespunzãtoare a cristalelor (acidul uric, sãruri, alte impuritãti).
Prin masaj se faciliteazã circulatia sanguinã si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Perturbarea circulatiei în zonele reflexe face ca suferinta organului corespunzãtor sã avanseze. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte, implicã fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulatia sanguinã le va trimite spre organele de eliminare, îmbunãtãtind starea de sãnãtate. Buna circulatie sanguinã este vitalã pentru fiecare organ sau zonã din organism, deoarece transportã material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante neidentificate încã.”
Deasemenea avantajul reflexoterapiei este:
“Prin reflexoterapie nu se trateazã simptomatologia bolilor, ci cauzele lor.”
Boli tratate, toate, de la abcese la atrofia musculara, de la boli venerice la cancer, de la strabism la scleroza multipla, peste 250 de afectiuni.
Cabinetul Santamia recomanda procedura pentru diagnosticare si tratament in circa 100 de afectiuni.
Cabinetul Delta Medical Center argumentand tot cu eliminarea toxinelor, recomanda procedura pentru tratarea a 24 de boli si pentru afectiunile sistemului nervos vegetativ.
Cabinetul de masaj-Sibiu recomanda reflexodiagnosticul si reflexoterapia, dar nu rezulta bolile in care se aplica.
Se observa diferente mari intre ceea ce promit diverse cabinete, meseria se invata probabil din aproape in aproape, prin scolarizare la locul de munca.
Reflexoterapia pleaca de la premiza “hartii corporale” care s-ar regasi in talpi, idee regasita si la iridiologie sau sub o forma asemanatoare la acupunctura auriculara sau masaj.
Bineinteles puterea de vindecare a terapiei nu este dovedita stiintific, forma moderna a terapiei existand de la inceputul secolului XX din anul 1913.
Se bazeaza pe o teorie absurda a traseelor energetice, fapt nedovedit d.p.v. anatomic, deasemenea nu exista dovezi ca terapia a influentat evolutia bolilor atunci cand a fost aplicata. In mod sigur are acelasi efect ca si un masaj obisnuit, de relaxare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu