Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

joi, 17 ianuarie 2008

Tratament personalizat pentru o boala incurabila

Acest articol este scris in admiratia lui Leo, un om bolnav de Scleroza Laterala Amiotrofica, care lupta cu aceasta boala invalidanta si fatala.

Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori. Neuronii motori comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea. ALS este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul. Aceste afectiuni pot cauza diferite lezari, boli si alte complicatii.






Pe blogul lui Leo sunt postate articole incepand cu diagnosticarea bolii si continuand cu evolutia bolii. Leo este reporter la un ziar din state, un om care a scris toata viata si care acum lupta cu deficienta fizica pentru a continua sa comunice.















Boala a fost diagnosticata in data de 16 august 2006, atunci cand Leo avea 60 de ani, mai sus este fotografia luata in timpul electromiografiei, testarea finala pentru aceasta boala.







La un an dupa diagnosticare deja in fotoliul rulant.













La o expozitie in Claremont la sfarsitul lunii decembrie 2007, la 16 luni de la diagnosticarea bolii.

Mai jos urmeaza un extras din postarea facuta de Leo pe 30.11.07 cu medicamentele si suplimentele folosite de el in incercarea de a frana evolutia bolii.
Cele de mai jos nu constituie o prescriptie medicala, constituie numai experienta sa personala.

Rilutek.
Singurul medicament recomandat pentru boala.

Namenda.
Medicament prescris in boala Alzheimer. Doua trialuri clinice recruteaza pacienti in vederea testarii efectelor si in boli neurodegenerative.(in SUA).

Copaxone. O injectie pe zi.
Indicat in Scleroza Multipla, testat in Europa pentru SLA. Leo a urmat tratamentul cateva luni, la intrerupt si il va relua.

Provigil – 200 mg de doua ori pe zi.
Indicat in combaterea oboselii induse de SLA.

Mai jos sunt suplimentele folosite.

Coenzima Q10 si Vitamina E. 400 mg./200 IU 3x pe zi.
Recomandata de medical neurology, coenzima Q10 se regaseste in aproape toate plantele si animalele, inclusiv in oameni, in mod natural. Un test clinic in boala Parkinson a demonstrat ca in doza de 1200 mg/zi Co.Q10 incetineste vizibil evolutia bolii. Testarile pentru SLA sunt in curs de desfasurare.

Omega 3. 500 mg de doua ori pe zi.
Omega 3 contine acizi grasi esentiali gasiti in peste sau uleiul de canola. Este indicat in boli de inima, pentru protejarea muschiului cardiac. Un studiu olandez indica folosirea Omega 3 si Vitamina E, pentru reducerea riscului de aparitie a SLA. Alte studii recomanda consumul in doze mari de Omega 3 pentru prevenirea bolii Alzheimer si cancerului.

Trehalose 25 gr.(6 lingurite) de 3 ori pe zi.
Este un indulcitor natural folosit de brutari. Trehalose stabilizeaza proteinele care au tendinta sa se coaguleze in anumite boli neurologice. Poate avea un efect protector pentru creier si sistemul nervos central. Cercetatorii studiaza efectul in boala Hungtington, Alzheimer si in alte boli.
Corvalen 6 gr. de 3 ori pe zi.
(D-Ribose cu Magneziu)
Recomandat de medicul psihiatru ca antidepresiv. Este un indulcitor utilizat de corp pentru a sintetiza DNA, RNA si a produce energie.

Creatina 15 gr pe zi.
Supliment nutritional desemnat sa sprijine si sa imbunatateasca sanatatea si functionarea creierului, creste aportul de energie. Creatina a fost folosita in cateva trialuri, inca nu sa dovedit ca ar intarzia evolutia bolii, unii participanti au declarat ca se simt mai bine.

Ginkgo, Gotu Kola and Choline mix – o capsula de trei ori pe zi.
Sprijina functiile cognitive.

Phosphatidylserine o capsula de trei ori pe zi.
Este o phospolipida componenta esentiala a membranei celulare.

Acetyl-L Carnitina – o capsula de trei ori pe zi.
Aminoacid modificat care sprijina producerea de energie celulara.

Cordyceps 2 capsule dimineata.
Supliment chinezesc utilizat pentru producerea energiei si o stare buna de sanatate.

Multi-vitamine.
Complex Calcium, Mag & Zinc

De retinut nici Leo, nici eu nu recomandam produsele de mai sus, este numai o experienta personala.
Din propria experienta pot spune ca pentru sotia mea am folosit Coenzima Q10, Vitamina E, ulei de peste Omega, Vitamina C, boala (dementa like Alzheimer si degenerescenta multipla, similara SLA) a fost incetinita, dar finalul a fost doar intarziat.

Fiecare isi poate aduce contributia prin postari de comentarii ale propriilor experiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu