Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

duminică, 13 ianuarie 2008

Terapie Bowen o noua forma de masaj ?

O noua terapie care promite sa ne scape de boli a aparut in 2007 in Romania, la numai 20 de ani dupa ce a aparut in lume.
Tehnica Bowen a aparut in Australia in anii 50, iar incepand cu 1986, la 4 ani dupa decesul inventatorului a patruns si in restul lumii. Iata mai jos o prezentare aparuta pe netul romanesc in noiembrie 2007, invitand doritorii la o prezentare:
“Tehnica Bowen - Bowtech - este un concept nou de tratament corporal, care revolutioneaza domeniul sanatatii, in lumea intreaga.
Aceasta tehnica foarte delicata, dar extrem de puternica in echilibrarea organismului, re-programeaza corpul pentru a se auto-vindeca, in propriul sau ritm.
Conceputa de Tom Bowen in Australia, in anii '50, aceasta tehnica a fost adoptata fara retineri atat de medicina alopata cat si de cea alternativa, pe plan international, fiind predata unui numar de peste 30.000 persoane din 30 de tari.
Un tratament Bowtech consta in efectuarea unor miscari delicate, realizate cu degetele, asupra unor puncte specifice ale corpului, pe muschi, ligamente, tendoane si tesut conjunctiv, peste o imbracaminte usoara sau direct pe piele. Aceste miscari stimuleaza proprioreceptorii, fibrele senzoriale si incurajeaza re-echilibrarea organismului si declansarea procesului de autovindecare. Tehnica Bowtech se adreseaza oricui, de la nou nascuti la persoane in varsta, producand efecte durabile de atenuare a durerilor si a starii de discomfort.
Aceasta seara se adreseaza atat celor care vor sa-si amelioreze starea de sanatate, cat si celor ce vor sa afle mai multe sau sa invete aceasta metoda de tratament. Veti asista la desfasurarea unei sedinte de tratament si veti primi informatii despre aceasta metoda terapeutica, revolutionara.”
Promotorii procedurii sunt Andrew Zoppos si Carmen Sopon, dar mai sunt si alte centre care au in oferta si aceasta terapie.
Filiera de promovare este clasica pe siteuri, aparitii pe forumuri de exemplu pe Romedic, in presa ziare Gazeta de Sud, Revista Felicia, promovare prin spoturi pe OTV, aparitii la emisiuni cu aplecare spre sanatate.
In alta postare pe net pe siteul “terapii alternative” apar urmatoarele: “Unele dintre afectiunile in care s-a demonstrat o ameliorare dupa terapia Bowen sunt: MS, Paralizie Cerebrala, Paralizie Faciala Periferica, Distrofie Musculara, CFS, Mialgie Fibrinoasa, Atac Cerebral si boala Parkinson.Alte afectiuni care raspund foarte bine la Bowtech, sunt:Umar intepenit, Probleme la genunchi, Luxatie a gleznei, Migrene - Dureri de cap, Stress – Tensiune, Simptome Astmatice si Bronsite –RSI,Dureri de Spate – Sciatica, Imobilitate a gatului, Leziuni datorate activitatii sportive, Atacuri cerebrale, Alergii de primavera, Probleme renale, Oboseala acuta si cronica, Incontinenta nocturna”.
Pentru cine nu stie MS este prescurtarea de la Scleroza Multipla.
Atat doar ca la contact sunt trecute numai numere de telefon si adresa de email.

Parerea mea, face la fel de multe cat si un masaj clasic, fara pretentii filozofice de reechilibrare si reprogramare a corpului.
Cu toate ca terapia are peste 50 de ani nu sunt studii serioase facute pentru studierea efectelor si se pare ca nucleul promotorilor, cei care detin drepturile de autor, este format din aproximativ 80 de persoane.
Ameliorarea promisa poate fi si un efect placebo, de moment, de retinut ca se promite o ameliorare, nu o vindecare, iar pe alte prezentari se spune numai ca organismul se autovindeca, fara a se oferii indicii despre bolile vizate.
Recomandarea mea ramaneti la masajul obisnuit, probabil ca si pretul este mai mic, iar rezultatele aceleasi, relaxare si confort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu