Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

sâmbătă, 5 aprilie 2008

Speranta de viata si operatiile cu celule stem.

Reproduc mai jos declaratii aparute in media ale directorului spitalului Xishan cel mai cunoscut spital din China unde se fac operatii cu celule stem. Observati ca este vorba de unul din cele zece spitale de acest fel din China, si cel mai vechi. In acest caz experienta a inceput in 2001 si au un numar de 1200 de pacienti. Deduc despre celelalte spitale ca sunt de data recenta si cu o experienta mai redusa. Dar chiar si asa observ ca doctorul Huang nu spune nicaieri ca operatiile lor vindeca bolile, doar ca incearca sa amelioreze bolile, fara a sti cum se realizeaza acest fenomen. Parerea mea experiente platite de bolnavi disperati. Mai jos puteti cit ice a aparut in media.
Spitalul Xishan, din Beijing, este unul din cele peste zece spitale din China în care se fac operaţii de transplant a celulelor stem.
„Am început să facem astfel de operaţii în anul 2001. În spitalul nostru au fost mai mult de 1.200 de pacienţi din peste 70 de ţări şi regiuni din Europa, America, cu afecţiuni ale sistemului nervos central şi care, în pofida cercetărilor numeroase în acest domeniu, sunt considerate ca fiind imposibil de vindecat. Noi încercăm şi reuşim să înregistrăm unele rezultate pozitive în ce priveşte recuperarea unor funcţii neurologice şi ne continuăm eforturile pentru creşterea eficienţei operaţiilor şi tratamentului pe care le efectuăm aici”, spune dr. Huang Hongyun, directorul spitalului şi şeful echipei de medici care efectuează operaţiile.
Doctorul Huang a dorit să precizeze: „Aş vrea să le spun pacienţilor din România că metoda noastră a depăşit concepţia clasică despre operaţie, tratament, potrivit căreia acestea sunt boli nevindecabile. Desigur, vin pacienţi din întreaga lume pentru că acasă li s-a spus că bolile lor nu sunt vindecabile. Eu trebuie să le spun adevărul că nici noi nu deţinem metoda vindecării, dar ne străduim şi reuşim, într-o anumită măsură, să ameliorăm starea pacienţilor. Ei trebuie să ştie ce este posibil şi ce nu este posibil.
Dacă ei au speranţa vindecării complete, îi sfătuiesc să nu vină. Noi ne străduim să asigurăm îngrijire medicală de cel mai înalt nivel, dar la acest moment nu există metodă de vindecare. Sunt convins că va sosi timpul când aceste boli vor fi vindecabile în întregime, prin eforturile medicilor din întreaga lume, prin eforturile noastre. Este adevărat că ştiinţa nu ne oferă explicaţii despre cum se întâmplă ameliorarea stării pacienţilor, dar noi suntem obligaţi, ca medici, să luăm în considerare rezultatele, noi trebuie să-i ajutăm cât putem pe aceşti oameni care, altfel, primesc diagnosticul de nevindecabil.”

Ce apreciez la aceste spitale este calitatea ingrijirii medicale si a recuperarii fizice: masaj, acupunctura, exercitii fizice sustinute care in conceptia mea raspund in buna masura de ameliorarile observate. In rest dup ace ai platit 20-30.000 de dolari, orice iti pare un pas innainte spre vindecare.

Daca lucrurile ar fi asa simple China ar fi mult mai sus in clasamentele despre speranta de viata, unde se afla pe un loc 104. Am cautat date despre speranta de viata in cateva tari, luate aleator, iata rezultatele: Sudan 49,11 ani, India 68,59 ani, Belarus 70 ani, Romania 71,91 ani, China 72,80 ani, Cehia 76,42 ani, Albania 77,60 ani, Franta 80,59 ani. Sudanul se confrunta cu un razboi groaznic, fata de 2006 speranta de viata a scazut in 2007 cu 10 ani. In rest diferenta cred ca o face calitatea vietii care difera intre tari, China are o cifra asemanatoare cu a noastra, in conditiile in care ofera miracole medicale pe banda rulanta. Marketing pentru restul lumii, posibil, fiecare poate sa aprecieze singur. Cert este ca pentru tratarea cataractei in China, sistemul medical national nu face fata, iar operatiile sunt facute in cadrul unei cooperari internationale, de medici straini. Oare care este cauza. Aceste operatii nu sunt remunerate cu zeci de mii de dolari sau euro de pacienti, dar sunt necesare. Redau mai jos un extras despre aceste operatii luat din Radio China International.
Peste 200.000 de bolnavi de cataractă ca Zhang Rongqing din China au fost operaţi gratuit în ultimii 3 ani. Toţi aceştia sunt beneficiarii programului „Sightfirst China Action (SFCA)"
Programul „Sightfirst" a fost iniţiat la sfârşitul anilor '80 ai secolului trecut de către asociaţia Lions Clubs International. Este o acţiune filantropică mondială destinată ajutorării bolnavilor de cataractă. Programul a început să fie aplicat în ţara noastră din 1997 sub numele „Sightfist China Action".
Cam atat despre miracolele medicinei chinezesti, pentru azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu