Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

sâmbătă, 29 martie 2008

Intoxicatii si moarte aduse de ierburile chinezesti.

Dupa succesul financiar obtinut cu spitalele care produc operatiile de transplant celule stem, dupa lansarea in transplanturi de organe provenite de la “donatori” din randul condamnatilor la moarte, mai ales al membrilor sectei Falun Gong, se lanseaza inca o ancora, spitalele care promoveaza tratarea bolilor incurabile cu ceaiuri si metode traditionale chinezesti, la un pret de doar 95 $ per diem(pe zi). In acelasi timp din vest apar relatari despre persoane grav intoxicate sau chiar ucise de “ierburile medicale chinezesti”. Conform unui studiu “Spectrul clinic al toxicitatii produsului Jin Bu Huan” publicat de R. S. Horowitz, K. Feldhaus, R. C. Dart, F. R. Stermitz si J. J. Beck medici ai Rochy Mountain Poison Center, Denver Colorado SUA, medicatia cu ierburi si alte metode netraditionale au devenit foarte populare in SUA, in ultimii ani. In studiu medicii descriu cazul a trei copii si trei adulti la care au aparut reactii toxice severe dupa consumul unei ierburi medicale chinezesti, jin bu huan, comercializata sub numele de Tablete Anodyne Jin Bu Huan. Produsul produce simptome acute dupa ingerare de catre copii si dupa folosirea pe termen lung de adulti. Dupa o singura administrare, la copii, produce manifestari cardiovasculare si neurologice care ameninta viata, iar la adulti uzul pe termen lung a fost asociat cu aparitia hepatitei. Jin bu huan contine levo-tetrahydropalmatine, o substanta neuroactiva puternica. Substanta continuta de produs este gresit identificata pe ambalaj, rezultand intarziere in identificarea plantei alcaloidale care produce toxicitatea. Desi este perceput ca inofensiv, jin bu huan poate produce efecte severe asupra sanatatii. Concentratia mare a substantei active, lipsa ambalarii de siguranta pentru copii, si introducerea in prospectul produsului a indicatiilor de folosire intr-un numar mare de boli serioase, pot duce la dezvoltarea reactiilor toxice.

Conform unui articol din presa britanica, din 24.03.2008, o tanara de 25 de ani, absolventa a Universitatii din Newcastle, Ling “Carie” Wang, a murit urmare a folosirii unui remediu herbal chinezesc, pentru tratarea unei probleme la stomac. In urma ingerarii substantei, tanara s-a simtit rau, a fost internata la spital, unde a intrat in coma si a decedat in aceeiasi zi. “Medicamentul” i-a afectat ficatul, care s-a oprit impreuna cu alte organe care au incetat sa functioneze. Medicii au identificat substanta ca fiind jin bu huan.
Conform medicului care a efectuat internarea tanara prezenta presiune arteriala scazuta, ritm cardiac ridicat si nu putea sustine o conversatie. A intrat in coma dupa internare, iar medicul a simtit ca tanara nu va supravietui. Caderea functiilor ficatului au fost reactia la toxicitatea produsului chinezesc.

De retinut faptul ca pe piata SUA orice medicament sau supliment alimentar este verificat, iar admiterea pe piata este foarte grea. FDA verifica si interzice, dar faptul ca se pot comanda pe internet si livra acasa, duce la o accesibilitate mare a diverselor produse neaprobate. Produse chinezesti au fost respinse si datorita descoperirii de reziduuri in componenta produselor, reziduuri aparute datorita conditiilor improprii de fabricatie. Totusi conditiile de laborator nu sunt respectate peste tot in lume, si pana la urma folosirea diverselor remedii se face pe riscul utilizatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu