Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

marți, 30 noiembrie 2010

Conexiuni culturale.



La prima vedere, cultura pop americana ne pare cunoscuta, dar daca incercam sa aprofundam aceasta cultura, suntem surprinsi de aspecte care nu sunt foarte vizibile initial.
Pentru inceput, pe Comedy Central, intr-un numar de stand-up comedy aud despre "soul food".
Curios cum sunt, caut pe Wikipedia si gasesc explicatiile: "Bucătăria Soul Food constă într-o selecţie de produse alimentare tradiţionale din bucătăria afro-americana. Acesta este strâns legată de bucătăria din sudul Statelor Unite. Termenul soul food poate avea originea la mijlocul anilor 1960, atunci când soul (sufletul) a fost un termen descriptiv comun folosit pentru a descrie cultura afro-american (de exemplu, muzica soul)".
Deja vad altfel si filmul "The Blues Brothers", acolo unde intr-o scena, in cautarea membrilor orchestrei, cei doi frati intra intr-un restaurant numit "Soul Food".
Normal, restaurantul era in propietatea unei familii de culoare, Areta Franklin joaca rolul sotiei, deci si soul food si soul music.

Exista si aspecte ale culturii populare americane care o sa apara mult mai greu in filmele contemporane. Un exemplu "peggingul", dar va las sa descoperiti singuri despre ce e vorba aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu