Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

vineri, 7 mai 2010

Criza romaneasca 2010, ziua a doua.

Presedintele Basescu a clarificat directia reducerea salariilor, a pensiilor si in general a Romaniei sociale. Termenul de realizare iunie 2010.
Reactia pietelor momentan nu au reactionat pozitiv, semn ca nu au incredere in realizarea celor anuntate. Cursul euro/leu a crescut la 4,21 in primele ore ale zilei de 7 mai, dupa anuntul din seara zilei precedente. Pe plan international euro a scazut la 1,26-1,27 fata de dolar, iar bursele scad. Numai bursa americana a pierdut 1 trilion de dolari ieri. Analistii considera ca aceste pierderi sunt reversibile, fiind numai vanzari de panica.
Interesant de urmarit pozitia de expectativa a bancilor romanesti, euro se cumpara de unele banci la un curs de 4,12 si se vinde la un curs de 4,25, risc asumat zero.
Update: orele 17.40 cotatia euro/leu 4,1917, dupa ce in cursul zilei a atins un maxim de 4,2187.
Reactiile la masurile anuntate: de revolta din partea celor direct afectati, de multumire din partea mediului privat. Desi efectul reducerii salariilor este in mod direct reducerea consumului deci afectarea mediului privat.
Urmeaza un weekend de negocieri la palatul Cotroceni cu sindicatele, semnarea scrisorii catre FMI si plecarea delegatiei fondului cu o tolba plina de promisiuni.
Intre timp Grecia fierbe, iar restul Europei face temperatura, 1 Euro = 1,2634 Dolari. Partea proasta este ca efectele crizei din Grecia incep sa fie globale Liborul pentru dolar a crescut, pietele scad, iar pachetul de ajutor de 110 miliarde euro destinat Greciei nu linisteste temerile investitorilor.
Saptamana urmatoare se anunta cel putin interesanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu