Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

joi, 13 mai 2010

Solutiile zilei de iesire din criza.





La fotbal ne pricepem toti, se pare ca si la economie. Deja spatiul public este inundat de solutii de iesire din criza. Nu mai ramane decat s-a le punem in aplicare.
BOR vede iesirea din criza prin construirea de biserici. Puncte tari ale solutiei: asigura front de lucru pentru salariatii din constructii ramasi pe drumuri, impulsioneaza piata materialelor de constructii, imbunatateste aspectul oraselor. Puncte slabe: greu de gasit finantare la FMI pentru aceste proiecte, nu sunt destinate unor activitati lucrative, reprezinta imobilizari de fonduri.
Casa de asigurari de sanatate propune solutia majorarii impozitelor si taxelor. Puncte tari: se colecteaza mai multi bani de la cei care deja cotizeaza; puncte slabe: marirea taxelor pe vreme de criza ester au acceptata, firmele au tendinta s-a falimenteze sau s-a reduca numarul salariatilor.
Guvernul propune reducerea salariilor si a pensiilor, a indemnizatiilor pentru copii, a ajutoarelor de somaj, deces, nastere, intemeiere familie, si altele asemenea gen impozite suplimentare. Puncte tari: efect instantaneu, e poate singura solutie pe care guvernantii o pot aplica. Puncte slabe: miscari sociale justificate, masura imorala, reducerea consumului, implicit venituri mai mici pentru bugetul de stat, ia nastere un cerc vicios.
Brazilienii propun folosirea panourilor solare din sticle de plastic. Asa macar dusul va fi facut cu apa calda, pentru vreme rece nu garantez.
Experienta poporului roman ofera solutia pribegiei. Avantaj oriunde ajungi o sa fie mai bine decat aici. Dezavantaje greu de realizat pentru familiile mari.
Planul anticriza al PSD: Doua cote de impozitare, de 12% si 25%, TVA redus la alimentele de baza si CAS de 3%. Pare viabil, mai putin cota de CAS.
Ultima solutie de iesire din criza: asocierea cu nevasta lui Videanu. Avantaj deja solutia a fost testate, dezavantaj nu e pentru toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu