Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

duminică, 16 mai 2010

O schema noua de furt cu cardul?


La cumparaturi.

De obicei incerc sa nu imi postez actiunile zilnice pe blog, cum am vazut pe alte bloguri, dar azi am fost martor la o posibila noua smecherie aparuta in arsenalul micilor infractori locali.
Locatia: magazinul Kaufland din zona Colentina-Bucur Obor, ora de varf, vanzari pe banda rulanta. In acest context o clienta din apropierea mea a fost abordata de o asa zisa clienta, de varsta a doua, de origine bohemiana (roma), care s-a oferit sa plateasca cumparaturile clientei de la banda cu cardul in schimbul banilor cash care reprezentau contravaloarea cumparaturilor. La refuzul clientei de la rand, binefacatoarea cu cardul s-a indepartat si pierdut in magazin, cu destinatia clar, o alta casa de marcat.
Este o schema, un "scam", sunt sigur ca da. Cine pierde? In final posesorul cardului, iar daca acesta a sesizat furtul sau clonarea cardului, banca emitenta, in momentul in care posesorul cardului refuza tranzactiile ilegale.
Camere de supraveghere pe casele de marcat, ar ajuta la identificarea samaritenilor care vor sa ne plateasca cumparaturile. Afise puse de magazin prin care sa avertizeze asupra schemei iar ar ajuta, mai ales ca acceptarea micului serviciu seamana a infractiune de spalare de bani, pentru clientul normal al magazinului. Implicarea oamenilor de ordine din magazin, a politiilor iar ar fi binevenita in eradicarea acestor posibile tentative de furt cu cardul.
Pana atunci, un sfat, refuzati aceste propuneri, e tot ce putem face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu