Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

marți, 11 noiembrie 2008

O saptamana de la alegerile americane

O saptamana de la alegerile din state, alegeri pro Obama si anti Bush, alegeri din care candidatul republican McCain a iesit sifonat , o diferenta de 6 – 7 procente in votul popular a condus la o proportie de 2 la 1 in votul electoral, care aloca numarul de electori castigatorului, pe state. O victorie clara, fara dubiii. O celebrare pe masura in Chicago, orasul noului presedinte.
In aceasta saptamana pietele si indicii economici nu au primit imboldul de a revenii la cotatii in crestere. Pietele asteapta pana la preluarea functiei de noul presedinte si asteapta mai ales implementarea noii sale politici economice. Sa nu uitam America a votat pentru schimbare.
Evolutia pe scurt a indicilor si pietelor:
- Dow Jones Composite scade de la 3.100 pana la 3.045;
- NYSE in scadere de la valori in jurul a 5.700 la 5.577;
- NASDAQ composite in scadere de la 1.650 la 1.570;
- S&P 500 in scadere de pe la 915 la 889;
- Bondurile de trezorerie, indicele marfurilor si al cotatiilor future si ele in scadere;
Pretul petrolului este asteptat sa scada in continuare, atata timp cat piata nu da semne de insanatosire si de crestere a consumului.
Cotatia Euro USD dupa ce a cochetat cu valori de 1,28 si 1,30 , azi cade pe la 1,25, o crestere in valoare a dolarului.
Pe piata monetara de la noi, leul isi pierde suflul in fata avalansei de stiri proaste, inchiderea pentru 3 saptamani a fabricii de automobile de la Pitesti, reducerea productiei la Mital Steel, caderea in ratinguri, nu numai a tarii, dar si a bancilor.
Piata bursiera este in ton cu lumea, deci pe scadere, va urma o iarna lunga si rece in economia mondiala si implicit romaneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu