Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

duminică, 25 aprilie 2010

Marea comasare de taxe, partea a doua.

Pachetul urmator de taxe reduse, comasate sau anulate incepe promitator Ministerul Mediului prin Administratia de Meteorologie comaseaza taxele de atestare de competente meteo cu valori intre 15 si 1500 lei, precum si taxele de avizare a studiilor de climatologie, dar elimina o taxa de avizare a amplasarii de noi statii meteo. Nu vad insa impactul asupra populatiei, poate doar daca avizarea competentelor meteo se refera la avizarea cautatorilor de apa cu “crenguta vibratoare” sau a vrajitoarelor pentru datul in bobi si ghicitul vremii.

Ministerul Justitiei elimina o taxa ONRC de 3 lei privind eliberarea de informatii despre calitatea detinuta in firma. Aferim.

MAI prin Agentia de Cadastru comaseaza multe din taxele de cadastru, comasarea nu inseamna reducere, si aceasta este impresia care incepe sa se contureze din lecturarea listei de taxe.

Tot MAI prin intermediul unei agentii de care multa lume nu a auzit Autoritatea Nationala de
Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (A.N.R.S.C.) comaseaza doua taxe de 50 de lei, sper ca in urma comasarii san u rezulte o taxa de 100 lei.

Inspectoratul de Stat in Constructii comaseaza doua taxe si elimina una, in sfarsit mai se si elimina taxe.

Surpriza si Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale elimina vreo 4 taxe de avizare. Directia de Sanatate Publica idem, elimina 4 taxe cu valori modice, 6-250 lei.

Agentia Nationala a Medicamentului, comaseaza si surpriza, redenumeste 13 taxe, venituri proprii. Ministerul tutelar al sanatatii elimina o taxa de autorizare, economie pentru firme 25-300 lei.

Inspectia Muncii comaseaza si redenumeste 17 taxe, la fel face si Ministerul Dezvoltarii cu 2 taxe, Compania de Drmuri cu alte 13 taxe, la fel si ISCIR cu vreo 27 de taxe comasate in 11, doar ANRE elimina 11 taxe aplicabile agentilor economici.

Pana acum nu am vazut taxe aplicabile populatiei eliminate, iar taxele care chiar se incaseaza sunt dissimulate in alte taxe si tarife, de eliminat se elimina taxele cu impact bugetar mic spre inexistent.

Mai sunt de analizat 32 de pagini de taxe din 72, poate surprizele placute urmeaza. Nu cred, dar speranta moare ultima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu