Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

vineri, 21 decembrie 2007

Beijing Xishan Institute for Neuroregeneration and Functional Recovery

Beijing Xishan Institute for Neuroregeneration and Functional Recovery ofera tratamente cu celule stem pentru accidente ale coloanei, scleroza laterala amiotrofica, boala Alzheimer, paralizie cerebrala, AVC (accident vascular cerebral), Parkinson si pentru alte boli degenerative neurologice.

Fondatorul Institutului dr. Hongyun Huang este un medic neurochirurg care a facut cercetare in biologia celulelor stem fetale la Universitatea Rutgers si la New York University innainte sa se intoarca in China.

Huang spune ca injecteaza pacientii cu celule fetale olfactive (OSC) prelevate de la fetusi avortati. Institutul declara ca a tratat sute de pacienti si are mii pe lista de asteptare. Costul tratamentului este de aproximativ 20.000 $. In 2003 Huang a dat publicitatii 173 de cazuri si a afirmat ca tratamentul poate imbunatati functiile neurologice ale coloanei la pacientii cu accidentari ale coloanei, indiferent de varsta pacientilor. Rapoartele sale nu contin date brute, dau putine detalii despre abilitatile functionale ale pacientilor, nu compara evolutia pacientilor tratati cu cea a pacientilor netratati, si limiteaza evaluarea pacientilor la 2-8 saptamani dupa tratament.

In 2006 publicatia Neurorehabilitation and Neural Repair publica un raport detaliat al rezultatului tratamentului cu 7 pacienti examinati de autorul articolului innainte si la un an dupa tratament. Concluziile autorului sunt:

- cinci din cei sapte pacienti prezinta complicatii semnificative, trei au meningita;

- nici un pacient nu a prezentat semne obiective de imbunatatire;

- daca dr. Huang nu face un studiu corespunzator asupra tratamentului, bolnavii nu sunt sfatuiti sa urmeze acest tratament;

Alte rapoarte accentueaza faptul ca tratamentul este acelasi pentru o mare varietate de boli.

Sursa : Stephen Barrett, M.D. The Shady Side of Embryonic Stem Cell Therapy

Pentru cei care vor sa citeasca despre diverse cazuri le recomand linkul de mai jos, websiteul apartine se pare clinicii din China:

http://www.stemcellschina.com/

Am gasit cateva cazuri pe care le voi rezuma mai jos, de pacienti care au urmat tratamente cu celule stem si care au publicat si despre rezultate:

Caz no.1. Tania Petronela Gutau, 6 ani, medicii din tara au diagnosticat-o cu un complex de afectiuni, cea mai grava fiind tetrapareza spastica cu SY extrapiramidal, operata la inceputul lunii octombrie 2007, “Suntem bucurosi ca am facut primul pas pentru insanatosirea copilului nostru. Medicii ne-au dat sperante, iar evolutia postoperatorie este buna. Mai sunt cateva etape in acest proces de insanatosire si avem speranta ca Dumnezeu ne va ajuta sa o vedem sanatoasa”, a declarat Sorin Gutau, tatal fetitei.

Nu se ofera prea multe amanunte, sper ca reporterii vor reveni peste cateva luni pentru a monitoriza cazul. Sursa: http://www.monitorulbt.ro/index.php?id=57654&module=show_stire.php

Caz no.2. Denisa Lavinia Milosovici, 2 ani si 4 luni, fiica campioanei olimpice si mondiale la gimnastica, diagnosticată cu distrofie de gradul III, hernie ombilicală şi inghinală şi retard psiho-motor. Conform actelor medicale eliberate de clinica din Beijing, "s-au transplantat aproximativ două milioane de celule olfactive protectoare prin intermediul unor incizii făcute în lobul frontal, bilateral". Intervenţia a durat două ore şi s-a făcut sub anestezie. După operaţie, starea Denisei s-a îmbunătăţit. I s-au făcut masaj, terapie fizică, acupunctură şi s-au constatat progrese ale puterii motrice şi a reacţiilor. Fata poate face acum câţiva paşi susţinută, se întoarce în pat de pe o parte pe alta mai repede şi este mai stabilă atunci când stă în picioare. Primele reacţii au fost încurajatoare, însă, conform specialiştilor chinezi, rezultatele se vor vedea abia în primăvara aceasta. Reporterii nu au mai primit alte informatii de la parinti. Surse din anturajul familiei povestesc că Denisa nu poate încă să meargă pe picioarele ei şi nu vorbeşte. Sursa: http://www.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/terapia-interzisa/13554/310/

Caz no.3. Razvan Iordache, 27 de ani, paralizat in 1995 in urma unui accident la scaldat, Pentru ca el avea o leziune incompleta a coloanei vertebrale, i s-a facut implantare directa prin ac de celule suse in faza embrionara, ca un fel de punctie, procedura durind 20-25 de minute. Costurile unei astfel de interventii se ridica la 15.000 de dolari, in care e inclus tratamentul timp de o luna si patru injectii de implant, fara sa fie inclus pretul drumului. Razvan relateaza ca dupa interventie „senzitivitatea s-a imbunatatit cu peste 15% peste tot corpul, muschii abdominali lucreaza, echilibrul e si el mai bine, pot sta pe marginea patului nesustinut, ceea ce inseamna mult pentru mine. De doua saptamini am reusit cit de cit sa misc labele picioarelor, cam o data la doua zile“. Romanul declara ca va reveni la clinica din China in septembrie, deoarece e nevoie de un control si, poate, de inca citeva implanturi, pe linga cele sase pe care le-a facut prima data. In plus, efectele dorite s-au facut simtite abia dupa trei luni, fiind de obicei nevoie de cel putin cinci pentru a aparea consecintele tratamentului cu celule suse. Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=44&art=15429&cHash=ba98dba169

In ziarul Clujeanul apare in 10 decembrie 2007 un articol despre trei cazuri de personae operate in China, tot la clinica dr. Huang. Felicitari jurnalistilor pentru ca s-au implicat nu numai in strangerea de bani pentru operatii, dar si in monitorizarea efectelor.

Caz no. 4 Raul Teanc, 19 ani, diagnosticat cu "tetrapareză spastică, sindrom extrapiramidal". Familia a platit 20.000 de euro pentru o operaţie cu celule stem, în China. Şapte luni mai târziu, tânărul nu dă, din păcate, semne majore de îmbunătăţire, deşi părinţii şi-au pus mari speranţe în această intervenţie.

Caz no. 5 Alicia Simu, 10 ani, diagnosticata cu diplegie spastică, a fost operată în acest an la clinica din China, prin transplant cu celule stem. Până acum nu au apărut progrese extraordinare, chiar dacă au trecut luni bune de la operaţie.

Caz no. 6 Sorin Strajan, sportive lupte, 22 de ani, a suferit un traumatism vertebro-medular . Prima injecţie a făcut-o pe 17 mai, anul acesta. "Am stat o lună acolo. În total, am făcut şapte injecţii, la cinci zile fiecare. Nu am simţit nimic, părerea mea este că este o minciună", a declarat pentru CLUJEANUL Sorin Străjan, adăugând că i s-a recomandat să vină la clinica din China la cât mai multe intervenţii.

Sursa: http://www.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/verdict-pentru-celulele-stem-dezamagire/16665/504/

Caz no. 7 Adriana Serban, 2 ani si 5 luni, diagnosticata cu paralizie cerebrala, a efectuat in noiembrie 2006 implant de celule olfactive embrionare, conform parintilor “au aparut imbunatatiri importante : Adriana nu mai este asa de spastica, isi misca mai usor mainile si picioarele, inghite mult mai bine, poate sa-si ridice singura capul, sta in sezut sustinuta, are mai multa putere si este mult mai vesela”. Familia strangea banii necesari pentru o a doua operatie, programata in mai 2007. Nu au mai aparut alte stiri despre caz. Sursa: http://www.franta-romania.com/node/2315

Caz no. 8 Viorel, 33 de ani, diagnostic scleroza laterala amiotrofica, boala este in stadiul in care pacientul necesita ingrijire permanenta, hranire de insotitor, etc., dupa parerea mea este in ultimele 12-18 luni de viata. Conform sotiei “Medicii din Romania ne-au descurajat, spunandu-ne ca pentru aceasta boala nu exista leac. Am aflat de o clinica din China, unde Viorel a facut deja un transplant cu celule OEG. Pentru progrese medicii din China ne-au recomandat cel putin inca o operatie.” Sursa: http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=186581

Sa speram ca vor mai apare relatari concludente despre terapii cu celule stem si multa sanatate celor in suferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu