Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

luni, 24 decembrie 2007

Terapii de evitat in caz de cancer.

Conform Ligii Romane de Cancer, cancerul constituie în întreaga lume o importanta problema de sanatate publica, fiind în prezent pe plan mondial a doua cauza de deces dupa bolile cardiovasculare.Desi pentru majoritatea dintre noi cancerul reprezinta un diagnostic necrutator, echivalent cu condamnarea la moarte, trebuie sa stim ca în prezent exista tratamente care asigura vindecarea. Condiţia esenţială este ca boala sa fie descoperita la timp, sa fie recunoscuta, iar tratamentele sa fie aplicate corect în stadiile initiale. În stadiile avansate tratamentul nu poate decât sa prelungeasca supravietuirea si eventual sa asigure o calitate mai buna a vietii.
În România datorita ignorantei, spaimei, lipsei de educaţie sanitara si nu în ultimul rând prezentei unui numar din ce în ce mai mare de "vânzatori de iluzii" mult mediatizati, prezentarea la medic se face adeseori în stadii avansate, când tratamentul este extrem de costisitor, de agresiv, si implica suferinte pe masura atât pentru pacient cât si pentru familia acestuia.
Cancerul este o categorie de boli caracaterizate printr-o divizie de celule necontrolată şi abilitatea acestor celule de a invada alte ţesuturi în organism, fie prin creştere directă în ţesuturi adiacente (invazie) sau prin migraţia celulelor la locuri mai îndepărtate în organism (metastază).
Tratamentul cancerului in faza cat mai incipienta este esential, cu toate acestea abunda "vânzatori de iluzii" care promit vindecarea de boala.
In lumea civilizata orice astfel de tratamente sunt supuse reglementarii, iar daca nu se prezinta dovezi rezultate din testari clinice sunt interzise. Care este situatia la noi, vedeti mai jos.

Conform prezentarii facute cabinetului Santamia : “In cabinetul Santamia prin personalul sau aplica o parte din terapiile alternative. Pentru o cunoastere cat mai buna a acestor metode terapeutice cu caracteristicile lor am incercat sa prezentam pe acest site pe cele mai importante”. Sunt enumerate: tratamentele infoenergetice numite si bioenergie, bioterapie, bioenergoterapie; reflexoterapia; diverse tipuri de masaje; presopunctura; acupunctura; cristaloterapia; aromoterapia; astrologia medicala si multe altele. Ce socheaza este afirmatia din finalul prezentarii citez “Un aport important in dezvoltarea si implementarea terapiilor alternative in Romania la avut si vindecatorul Valeriu Popa, care a dezvoltat diverse terapii, retete si cure care si-au dovedit eficienta extraordinara mai ales in rezolvarea diverselor probleme de sanatate, vindecand mai ales boli in care medicina traditionala sa declarat neputincioasa, in boli precum metastazele (cancer), leucemia, etc”. Bineinteles nu sunt prezentate cazuri concrete, statistici, diagnosticari si atestari independente. Trebuie doar sa credem ceea ce se afirma. Firma este infiintata in 2006, iar costul tratamentelor incepe de la aproximativ 20 lei/sedinta de bioenergoterapie. La data prezentei postari activeaza numai in Galati. Cred ca in acest caz si in multe altele Ministerul Sanatatii prin DSP sau ANM trebuie sa intervina.

Un alt bioenergoterapeut Simion Constantin Marian pe langa diagnosticarea pe loc a multor afectiuni, inclusiv cancerul, precum si “Identificarea si combaterea factorilor nocivi din locuinta si de la locul de munca”, trateaza cu succes toata gama de boli exceptind: cancerul in ultima faza , bolile karmice, bolile psihice. Deci trateaza cancerul in orice alta faza. Avand in vedere durata bolii, din faza incipienta pana in faza terminala, sase luni pierdute in acest mod sunt fatale.

In ziarul iesean Evenimentul intrun numar din 2002 este deplansa pierderea pentru lumea medicala a aportului adus de terapeutul Dumitru Calina, caruia DSP i-a inchis cabinetul. Citez “De mai bine de zece ani, ieseanul Dumitru Calina trateaza bolnavii de cancer cu niste preparate pe baza de spinz. Ceaiurile, tincturile si pulberile pe care le foloseste sint facute dupa o reteta proprie, iar secretul tratamentelor consta, de fapt, in dozarea acestor preparate pentru fiecare pacient in parte, in functie de tipul cancerului si de starea bolnavului”.De retinut, totusi spanzul este o planta toxica.
Tot din articol “De obicei, la Dumitru Calina ajungeau oameni disperati, cazuri de cancer in ultimul stadiu, bolnavi cu metastaza carora doctorii nu le mai dadeau multe zile de trait. "Am sute de cazuri rezolvate, cancere dintre cele mai grave si chiar leucemii. Am vindecat de cancer tot felul de oameni, chiar si medici oncologi. Spinzul vindeca suta la suta acolo unde inca nu s-a trecut la interventia chirurgicala. In cazurile operate, rezultatul depinde de vechimea bolii si de starea in care se afla pacientul. Aici, proportia de vindecare este de 50-60 la suta", ne-a spus Dumitru Calina.”
Daca ziaristii ar respecta deontologia profesiei in loc sa compatimeasca “pierderea”, puteau sa contacteze pacientii vindecati, sa faca dosare cu documentele medicale si sa argumenteze intrun fel sau altul eficienta curelor cu spanz. Asa seamana cu un articol din defuncta Flacara comunista.

Alte terapii recomandate de www.Fidelia.ro : tratarea cancerului prin metoda Rudolf Breuss, care are ca principii,
- Tumoarea canceroasa trebuie sa fie consumata de corpul însusi în timpul curei de post.
- Prin autoînfometare în timpul curei, prin privarea corpului de unele elemente (mai ales proteine), corpul consuma sau elimina tot ce nu-i apartine, inclusiv tumoarea canceroasa si orice depozite de reziduuri.
- Tumoarea este o formatiune de celule denaturate, care de obicei apare prin presiune îndelungata sau iritare îndelungata.
- Cancerul este mai greu vindecabil prin consumarea alimentelor solide si în special prin consumarea proteinelor animale.
Se dau retete de sucuri naturale, ceaiuri, despre care nu am nici o obiectie atata timp cat sunt naturale si netoxice, dar se recomanda in cadrul curei totale pentru cancer “În timpul curei nu este permis sa se manânce nimic timp de 42 de zile decât sucurile de legume cu ceaiurile respective” si “în timpul curei nu sunt indicate operatiile, injectiile si iradierile”. Sinteză şi adaptare prof. Firicel Ciarnău. A face astfel de recomandari denota o inconstienta si un cinism inuman. Slabirea unui organism deja slabit, intreruperea tratamentului, nu pot duce decat la grabirea sfarsitului.
Din nefericire pe blogul healthfraudoz.blogspot.com am gasit relatarea unui caz unde aplicarea unei terapii asemanatoare a grabit sfarsitul pacientei, o tanara de numai 19 ani.
Recomandarile vin de la un profesor de matematica, cu afinitati pentru terapiile alternative.

O alta terapie prezentata este a bioenergoterapeutului rus Serghei Nikolaevici Lazarev, care consta in meditatie, rugaciune, facerea de fapte bune si tratamentele propiu-zise:
- tratament inforenergetic
- tratament naturist (dieta,legume,fructe,ceaiuri) - vezi tratamentul prin metoda Rudolf Breuss
- miscare în aer liber
- expunere la razele Soarelui, mentinând constiinta la un nivel ridicat
- Nota: tratamentele pot fi aplicate combinat, e chiar indicat acest lucru. Cel mai important lucru ramâne însa schimbarea de atitudine si de constiinta a bolnavului. Prezentarea este facuta de Fülöp László, astrolog.

In continuare se recomanda planta marul lupului, bai si clisme, in cancerul de rect, metoda Pop Nicolae, cu avertizarea ca planta este toxica.

In final dl. Firicel Ciarnau, recomanda pentru vindecarea leucemiei:
- rezolvarea problemelor sufleteşti prin orice metodă;
- din casă să fie eliminate naftalina şi orice substanţe împotriva insectelor, iar din alimentaţie să se elimine mâncărurile reîncălzite;
- folosirea unuia din cele două tratamente descrise mai jos (sau chiar amândouă, pentru că nu se exclud). Tratamentele sunt un decoct de cereale insotit de suc de radacini de nalba de padure, sau metoda Breuss, fara postire.
Nu se da nici macar un exemplu de persoana vindecata, o statistica, a abordare stiintifica, se merge pe principiul credintei in terapiile respective. Aplicate asa cum sunt prezentate nu pot face altceva decat sa slabeasca si mai mult bolnavul, sa il faca sa intarzie prezentarea la medic sau chiar sa intrerupa tratamentul alopat, cu consecinte tragice.

Pe scurt si despre produsul Noni juice de la Calivita, din prezentarea acestuia: “Supraveghează diviziunea celulară, împiedică proliferarea celulelor” si este recomandat in 80 de boli si afectiuni inclusiv in cancerul de colon, de ficat, de vezica, de piele, la plamani, la prostate, cancerul mamar si in SIDA. Asta in ciuda faptului ca nu exista teste clinice care sa demonstreze eficienta lui in tratarea acestor boli. Noni juice este o afacere de multe miliarde de dolari, anual, dar pana acum studiile stiintifice nu sustin afirmatiile producatorilor de tratare a nenumarate boli, inclusiv a cancerului.

Tot din aceasta arie de interes cabinetul medical al dr. Alex Margineanu din Timisoara, ne propune ca metoda de diagnosticare a cancerului mamar termografia, investigatie neinvaziva, bazata pe diferenta de temperatura.
O fi tehnica de varf pentru Romania, dar pe plan mondial deja a fost trecuta in umbra, nefiind acceptata de specialisti, care recomanda in continuare mamografia, cel putin una dupa implinirea a 40 de ani.

Daca dupa citirea celor de mai sus va decideti sa faceti analize preventive, este un castig, dupa parerea mea folosirea de ceaiuri, tincturi, sucuri de radacini, alte produse naturiste este indicata numai ca terapie complementara medicinei alopate sau daca sunteti sanatosi pentru efectele benefice ale produselor naturale, dar nu ca o alternativa totala la medicina.

Un comentariu: