Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

duminică, 30 decembrie 2007

Terapia Reiki controversele mele.

Despre Reiki am gasit pe internetul romanesc pe www.121.ro care pentru mine pare un site dedicat doamnelor, cu informatii despre filme, stil de viata, fizioterapie, fitness, horoscop si multe altele.
Printre subcapitolele siteului si acela referitor la Reiki “ reiki si energia noua”, constand in intrebari ale vizitatorilor si raspunsurile specialistului Moshe.
Reproduc mai jos declaratia de principii a specialistilor reiki:
“Reiki este Iubire, iar Iubirea in mod simplu Este. Iubirea iti da sentimentul Intregului, iar Intregul inseamna Echilibru. Echilibrul inseamna atingerea unei stari de bine, eliberata de orice dezechilibru.
Din propia experienta va spunem ca esenta bucuriei noastre este cea a transformarii si a echilibrarii energiei.
Am ales sa promovam Noua Energie: Energia Iubirii si Energia Luminii, sa ajutam la trezirea unei noi constiinte si la iluminarea celor din jurul nostru.
Toti suntem Maestri, iluminati si intelepti pentru ca, prin alegere avem puterea de a crea si de a ne conduce propiile vieti asa cum ne dorim� Ne aflam pe trepte diferite de-a lungul scarii, sau in diferite puncte de-a lungul drumului, deoarece avem grade de asumare diferite, insa fiecare dintre noi suntem Maestri si ne aflam in calatoria noastra plina de bucurii si binecuvantari.
Ca adevarati Maestri ai Iubirii si Luminii am ales sa continuam sa crestem pentru a putea fi capabili sa fim in slujba umanitatii. Invatand pe altii, ne invatam pe noi insine. Vindecand si indrumand pe altii, ne vindecam si ne indrumam pe noi insine. Aceasta se realizeaza cu ajutorul iubirii neconditionate, iubirii fara asteptari si prin asumare a cine suntem noi cu adevarat. Pe masura ce ii ajutam pe cei din jurul nostru sa devina iluminati, Lumina noastra va creste si va radia spre Infinit.
ElaMo ofera sesiuni de consultatii private in ceea ce priveste Reiki si Energia Noua.
Pentru programari va rugam sa ne contactati aici.
Pentru mai multe detalii apasati aici.
Iubire & Lumina,ElaMo : Ela & Moshe Zamurovich
Reiki / Energia Noua Master Teacher”

Nu spune mare lucru despre Reiki, despre aria de aplicare, se adreseaza probabil deja initiatilor. Conform publicatiei “Sanatate cu produse naturiste” a editurii Reader’s Digest, cuvantul reiki inseamna “energia universala a vietii”. Citez din publicatie "Terapia ofera o modalitate de a transfera energia tamaduitoare de la un donator la un primitor. Terapeutii invata reiki studiind cu un professor specializat, ei trec printro “acordare”, despre care se spune ca deschide un canal prin care curge aceasta energie. Practicienii deprind pozitiile specifice ale mainilor pentru a le folosi in sedintele de terapie. Cand pacientul se prezinta la un practician reiki, acesta isi aseaza palmele pe corpul pacientului, lasand intuitia sa-l indrume spre ce pozitie ale mainilor sa adopte pentru cea mai buna curgere a energiei tamaduitoare".
Tot in lucrare este prezentat gradul de acceptare a terapiilor de catre reprezentantii medicinei conventionale, reiki primeste o steluta, adica este putin apreciata (maximul fiind de patru stelute adica foarte apreciata).
Reiki a fost popularizat de Mikao Usui (1865-1926) si este foarte popular printe reprezentantii miscarii New Age. Initial taxa platita de aspiranti pentru a ajunge maestri ajungea la 10.000 $, acum preturile au scazut cca. 100 $ pentru primul nivel, 150-300 pentru al doilea nivel si 600-800 pentru a ajunge maestru.
Nu este clar cum oricine poate deveni practicant al reiki, cum se transfera energia de la practicant la pacient, daca nu se transfera prea multa sau prea putina, nu sunt publicate cazuri de persoane vindecate, nu rezulta de nicaieri ca rezultatele de moment nu sunt datorate autosugestionarii, ca reiki este o terapie superioara masajului, reiki nu a convins in teste clinice.
Pot concluziona ca este o terapie mistica.
Siteul contine si alte subcapitole, unele de apreciat ca acela dedicat combaterii dependentei de droguri si alcool, protectiei consumatorului, psihologiei copilului si parintelui, sanatatii dar si unul despre “relatie divina prin alegere” care cuprinde sfaturi de viata date de cei doi experti reiki. Doar titlul este intrigant in rest sfaturile sunt de bun simt.
Exista deasemenea cabinete in toate orasele mari din tara care ofera si aceasta terapie alternativa, carti cum ar fi “Reiki nontraditional” de Aurelian Curin.
Din oferta unui cabinet al dr. Batyanyi Adriana redau mai jis:
EFECTELE TERAPIEI REIKI
* amelioreaza si elimina durerea
* reduce stressul, frustrarea si anxietatea
* echilibreaza functiile organelor interne si ale sistemului endocrin
* echilibreaza planul emotional si mental
* accelereaza procesul de vindecare prin stimularea sistemului imunitar
* detoxifica si "purifica" corpul
* purifica si echilibreaza chakrele (centri energetici ai corpului)
* diminua efectele secundare ale medicamentelor
* dezvolta gandirea pozitiva
* aduce echilibru spiritual si sufletesc
AFECTIUNI CE POT FI AMELIORATE PRIN TERAPIA REIKI
* afectiuni ale sistemului nervos (insomnie, anxietate, depresie, nevralgie de trigemen)
* afectiuni ale aparatului cardiovascular (tahicardie,cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala etc.)
* afectiuni ale aparatului respirator (rinita alergica, sinuzita, bronsita, astm, etc.)
* afectiuni ale aparatului digestiv (ulcer gastro-duodenal, colita, constipatie, etc.)
* afectiuni ale ficatului si vezicii biliare ( diskinezia biliara, hepatita, ciroza hepatica, etc.)
* afectiuni ale aparatului urinar (cistite, litiaze, afectiuni ale prostatei, enurezis, etc.)
* afectiuni ale aparatului genital (anexite, fibrom uterin, dereglari ale ciclului menstrual,etc.)
* afectiuni ale aparatului locomotor (artroze, lombalgii, sciatica, umar dureros, spondiloze)
* alte afectiuni: boli ale tiroidei, diabet, migrena, hipoacuzie, miopie, oboseala cronica, spasmofilie, etc.
Promite multe, daca ar fi asa simplu, am putea desfiinta jumatate din spitale si ar ajunge cateva cabinete Reiki in fiecare oras.
Observati ca se face o distinctie intre efectele garantate ale terapiei si care nu pot fi verificate, dar nici nu muta muntii din loc si efectelele posibile ale terapiei unde bolile sunt clar descrise, dar se promite numai o posibila ameliorare. Totul sta in nuante. Sunt curios cum amelioreaza o nevralgie de trigemeni, cei care sufera de asa ceva stiu la ce ma refer.
Daca ati beneficiat de servicii reiki, daca sunteti practicanti, astept comentariile voastre.

Un comentariu:

  1. prin punerea palmelor pe locul dureros cu simbolurile specifice e posibil ca de la prima sedinta sa se rezolve totul... depinde de cat timp a trecut de la aparitia acestei nevralgii. pagina mea este https://www.facebook.com/SfatReiki?ref=hl

    RăspundețiȘtergere