Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

vineri, 21 decembrie 2007

Diagnosticarea computerizata - o privire sceptica.

In fiecare oras mare din Romania au aparut de cativa ani cabinete care ofera diagnosticare computerizata sau diagnosticare functionala asistata de ordinator.
Una din clinicile care ofera astfel de servicii este si Delta Medical Center. Director si presedinte al consiliului de administratie, dl. Nicu Moraru, deasemenea director Delta Travel, editor sef Delta Media si director Delta Soft secondat de Magda Moraru, in diverse functii in cadrul grupului de firme si de d-na Vivien Craescu director economic. In staful medical sunt dr. Rodica Gabriela Scarlat Medic Primar - Recuperare , medicină fizică , balneologie sef lucrări - UMF Carol Davila, prof. Constantin Dragan preşedintele Asociaţiei Maseurilor Profesionişti din România, deasemenea medici specializati in medicina de familie, psihologie, medicina muncii sau stomatologie. Dar si in acupunctura traditionala chinezeasca si ayurveda, detalii pe site http://www.deltaco.ro/personal.htm .
Ceea ce imi retine atentia sunt specializarile exotice oferite: diagnosticarea computerizata, terapia laser, terapia electromagnetica, tratamentul cu ioni negativi si curenti interferentiali. Ce se posteaza despre diagnosticare:
În prezent diagnosticarea prin electroacupunctură (DEA) este folosită pe larg în multe domenii ale medicinii. Acest lucru se explică printr-o informare foarte mare a metodelor de diagnosticare prin electroacupunctură, mai ales, atunci când este vorba despre dereglările funcţionale. DEA atrage atenţia, în primul rând, prin simplitatea sa. Dar, trebuie să acordăm o deosebită atenţie acestui tip de diagnosticare dacă dorim să obţinem o bază pentru variante eficiente de tratament.Să examinăm principiile fundamentale ale diagnosticării şi diagnosticării diferenţiale şi locul său în practica clinică. Testul Nakatani este una din părţile fundamentale ale metodelor diferenţiale de diagnosticare, care permite determinarea stării funcţionale a organismului uman, iar despre posibilele schimbări morfologice se poate judeca doar indirect.În medicina chineză tradiţională diagnosticarea are la bază analiza manifestărilor externe ale bolii şi pe baza acestui lucru se stabileşte gradul şi caracterul schimbărilor patologice din interiorul organismului.Există cinci metode fundamentale de diagnosticare: examinare, ascultare şi mirosire, interogare şi palpare. Aceste cinci metode nu pot fi separate şi folosite izolat. Acestea se completează între ele substanţial. Numai prin utilizarea tuturor acestor cinci metode de diagnosticare se poate obţine cu adevărat o imagine a bolii. Ignorarea oricărei metode sau o atracţie deosebită pentru o metodă nu se admit.
Se mai face o prezentare a diverselor variante existente in lume si se concluzioneaza:
Prelucrarea informatizata permite sa se stabileasca unde exista semnale perturbate si sa evidentieze cauza care a produs acesta modificare, fie o cauza de mediu, fie ca rezultat al unei infectii (chiar datata cu multi ani in urma), predispozitie ereditara sau datorata unor factori psihologici perturbatori. In cazul unor boli cronice unde exista cauze multiple, este important ca acestea sa fie abordate intr-o anumita ordine.Scopul diagnosticului si al tratamentului prin biorezonanta este deci acela de a restabili o circulatie optima energo-informationala la nivel de organe si sisteme, in rest natura are grija ca vindecarea sa se produca.In acest proces poate fi luat in considerare si aportul unor preparate homeopatice si suplimente nutritionale
Un alt site, medicina-cuantica, ofera diverse aparate cu aplicabilitate in diverse domenii inclusiv pentru diagnostic, despre “diagnosticul electrodermal computerizat” se scrie:
Scanarea electrodermala computerizata este o metoda relativ noua pentru a aprecia starea energetica a organismului si organelor prin masurarea conductibilitatii electrice a pielii la nivelul punctelor de acupunctura. Informatiile sunt procesate de calculator care evidentiaza prin scheme grafice si rezultate statistice care este starea functionala a unui anumit organ si in final starea orgnismului. Desi lipsesc studiile sistematice clinice si corelarea rezultatelor cu patologia conventionala si testele biochimice, au fost raportate in intreaga lume de catre zecile de mii de utilizatori rezultate remarcabile ,care au dus catre o mai buna intelegere a proceselor patologice si stabilirea unui tratament neconventional cu rezultate foarte bune, asa cum se intimpla si in cazul acupunturii traditionale chineze si in domeniul homeopatiei. De altfel unele dispozitive indica cu precizie zonele acupuncturale care trebuie influentate, remediile homeopatice posibile, tratamentele prin biorezonanta necesare etc.
Cabinetul Human Diagnostic ofera Diagnosticare DDFAO (consultatie, diagnostic, prescriere tratament) Durata 1 ora, iar in prezentarea aparaturii se specifica:
Dispozitiv de Diagnostic Functional Asistat de Ordinator Este un dispozitiv medical de testare neinvaziva a functionalitatii intregului organism. A fost conceput initial pentru testarea rapida a starii de sanatate a celor ce lucreaza in conditii grele: minerit, aviatie, reactoare nucleare. Este rezultatul muncii oamenilor de stiinta francezi si rusi si este o sinteza extraordinara a teoriilor unor laureati ai Premiului Nobel (Voll, T.Graham, V.Schmidt, X.Pflaum, H.Frolich,I.Prigonine,R.Sheldrake, R.Damadian). Aparatul se compune din:
- un dispozitiv-interfata conectat la computer
- 6 electrozi care se aplica pe corp:2 la nivelul fruntii,2 la maini si 2 la picioare.
Pentru testare se foloseste un curent continuu de tensiune joasa 1,28 V si intensitate de ordinul microAmperi care se aplica timp de 3 minute. Fiecare electrod devine pe rand catod si anod astfel incat se formeaza 22 canale de masurare. Interfata ?dispozitivul in sine transmite intensitatea curentului de iesire la computer iar acesta il transforma, in baza unor calcule matematice, in rezultate grafice denumite ELECTROSOMATOGRAMA. Se obtine masurarea in vivo a activitatii electrice membranare conform legii lui Ohm si a concentratiei ionilor de H in lichidul extracelular conform ecuatiei lui Cottrell. Tesuturile care vor avea modificari de functionalitate vor avea conductibilitatea (bioconductivitatea) crescuta sau scazuta.
Sursa dispozitivelor pare a fi compania mentionata anterior, medicina-cuantica.
Exista si aparatura inventata de romani, de ex. aceea produsa de dl. Ancu Dinca fizician din Bacau, firma PlusMed, citez integral prezentarea acestora, are un umor subtil, am intarit numai pasajele savuroase:
Dispozitivele se folosesc numai la recomandarea medicului, iar numarul acestora se stabileste in functie de afectiunile pe care pacienţii le acuza.

Pentru protectie generala, respectiv obţinerea unui echilibru energetic, se recomanda purtarea unui singur dispozitiv de incarcare si echilibrare energetica a organismului uman sub forma de medalion, sub stern, in timpul zilei. Seara, inainte de culcare, se da jos de la gat si se pune sub cearsaf, la nivelul picioarelor. Dispozitivul trebuie dat jos in timpul efectuarii baii.
Pentru tratarea diferitelor afectiuni, alegerea tratamentului optim cu dispozitivele de incarcare si echilibrare energetica a organismului uman trebuie facuta sub directa observaţie a unui medic si conform schemei de tratament pe care medicul o deţine.Durata unui tratament dureaza intre 6 luni şi 2 ani, in functie de diferiti factori.

DNRN - 1 este destinat pentru protejarea persoanelor fata de radiatiile nocive produse de telefoane mobile. Dispozitivul trebuie amplasat in carcasa telefonului mobil, sub acumulator, cat mai aproape de antena. DNRN - 2 protejeaza persoanele fata de radiatiile nocive provenite de la televizoare, cuptoare cu microunde, computere. Dispozitivul trebuie amplasat pe carcasa monitorului, a televizorului, a cuptorului cu microunde.

DNRN - 3 te protejeaza faţă de radiatiile nocive provenite din pamant sau datorită materialelor folosite la construcţie. Pentru protejarea persoanelor fata de radiaţiile telurice in spatiile de locuit, dispozitivul trebuie amplasat in camera si fixat pe tablia patului, sub blatul mesei sau in centrul camerei, unde este posibil.

DNRN - 4 este destinat protejarii persoanelor fata de radiatiile telurice in spatiile de lucru. Dispozitivul trebuie amplasat in birou si fixat sub tablia biroului sau a mesei de lucru.
DNRN - 5 actioneaza in interiorul frigiderului, conferind alimentelor o compoziţie biochimica care permite marirea termenului de valabilitate si imbunatateste calitatile gustative, olfactive, fizico-chimice si nutritive. Pentru obtinerea unor produse cu calitati imbunatatite si cu o perioadă de conservare mai mare, dispozitivul trebuie amplasat in interiorul frigiderului, pe usa.

DEA - dispozitiv de energizare a apei, care actioneza prin aplicarea sub fiecare recipient cu mancare sau bautura, obtinandu-se o noua calitate a alimentelor, cu proprietati benefice pentru organismul uman. Apa tratata astfel va putea fi folosita si dupa perioade mai lungi de timp. De fapt, acest dispozitiv restabileste echilibrul energo-informaţional al apei si al alimentelor consumate. In cadrul cercetarilor efectuate de-a lungul ultimilor ani, s-a constatat neutralizarea dioxidului de carbon, modificarea pH-ului apei, neutralizarea nitritilor, eliminarea clorului rezidual si polarizarea moleculei de apa. Nu trebuie decat sa lasaţi dispozitivul sub recipientul cu lichid intre 3 şi 5 minute, iar lichidul pe care il veti consuma va avea calitati benefice pentru organismul uman.

©Informatiile prezentate in pagina plusmed.ro sunt preluate din paginile mentionate in link-uri, din prospectele si prezentarile produselor si serviciilor.

Pentru mine sunt randuri amuzante, dar astept si comentariile voastre, eventual ale celor care le-au folosit, sau care au frecventat cabinete de diagnosticare computerizata. Din cate imi aduc aminte regretata mea sotie a fost la un astfel de cabinet in primul an de boala si a fost diagnosticata cu un sortiment de paraziti tropicali, prescriptia a constat in produse Calivita, iar la insistentele mele ulterioare doctorita de la cabinet a reusit dupa cateva zile, probabil de documentare, sa prescrie si un medicament.
Serios acum, astfel de dispozitive de diagnosticare sunt de obicei folosite pentru a diagnostica boli care nu exista, pentru a prescrie tratamente necorespunzatoare si probabil in viitor pentru a deconta bani de la casele de sanatate, pentru medicina alternativa/complementara.
In mod normal aceste dispozitive ar trebui verificate si modul lor de folosire autorizat, tinand cont ca se sustine faptul ca ofera diagnostice exacte, tratament si vindecare. Daca sunt dispozitive medicale sa suporte acelasi regim al dispozitivelor medicale precum un RMN sau un ecograf.
Procedura de diagnosticare se poate intalni sub denumiri diverse: electoacupunctura Voll, scanare electrodermala, diagnosticare functionala bioelectrica, terapie cu biorezonanta, tehnica de regularizare a bioenergiei, medicina biocibernetica sau scanare electrodermala computerizata.
In SUA importul acestor dispozitive este interzis, dar intrucat nu s-au facut eforturi sustinute in combaterea lor, sunt folosite in principal pentru prescrierea de tratamente homeopate.
Folosirea diagnosticarii computerizate prezinta riscuri precum primirea de diagnosticuri eronate, folosirea de tratamente necorespunzatoare, socuri emotionale, sume de bani cheltuite inutil, amanarea aflarii diagnosticului real, ceea ce in boli grave poate duce la consecinte ireparabile.
Astept relatarile si comentariile celor care s-au lovit de asemenea situatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu