Cautare Personalizata Ride4Life;

Translate

vineri, 21 decembrie 2007

The Vita Nova Clinic si scandalul ucrainian

The Vita Nova Clinic

Aceasta clinica ofera terapie cu celule stem pregatite si administrate de Professor Yuliy V. Baltaytis, MD, PhD, DSc . Websiteul clinicii, Vita Nova Clinic din Barbados, afirma ca Baltaytis a publicat 6 carti si peste 200 de articole stiintifice si ca a tratat cu success pacienti bolnavi de artrita, Alzheimer, cancer, diabet, leucemie, si alte boli. Totusi autorul nu este mentionat in Medline sau pe alte siteuri recunoscute, unde ar fi aparut daca cartile si articolele aveau valoare stiintifica.

Ca o concluzie desi terapia cu celule stem are cateva aplicatii practice si promite pentru viitor, nu este rational sa credem ca EmCell, Medra, Brain Cell Therapeutic Clinic, Vita Nova, sau Beijing Xishan Institute for Neuroregeneration and Functional Recovery furnizeaza aceasta terapie intrun mod legitim si stiintific.

Metodele lor sunt simpliste, tratamentele pot avea efecte adverse, clinicile nu ofera date medicale credibile si promisiunile lor nu au acoperire.

Sursa : Stephen Barrett, M.D. The Shady Side of Embryonic Stem Cell Therapy

Cu toate acestea atata timp cat exista o speranta oamenii se agata de ea, totusi va recomand mai intai incercati sa intrati pe websiteurile clinicilor si sa va faceti o parere personala.

The Institute of Regenerative Medicine (IRM) din Barbados fost intre anii 2002-2004 clinica Vita Nova a fost inchis in mai 2007 dupa ce a fost mentionat intrun reportaj BBC televizat in decembrie 2006 ca unul din institutele care folosesc celule stem din foetusi avortati si bebelusi dezmembrati.

Clinica a fost fortata sa isi inchida portile dupa ce afacerile au cazut urmare a transmisiei reportajului BBC, dupa cum declara Profesorul Yuliy Baltaytis intrun interviu dat ziarului SUNDAY SUN la New York.

Documentarul BBC sustine ca celulele stem folosite in clinica EmCell din orasul Kharcov din Ucraina provin nu numai din foetusi avortati in primul trimestru de sarcina, ci si din bebelusi nascuti sanatosi innainte de termen cu doua saptamani prin travaliu indus.

Conform reportajului “Ukraine babies in stem cell probe” By Matthew Hill BBC Health Correspondent, “copii nascuti sanatosi poate au fost ucisi in Ucraina pentru a hrani un infloritor comert international cu celule stem”.

Reporterii BBC au vorbit cu mame din orasul Kharcov care au declarat ca au dat nastere la copii sanatosi, care apoi le-au fost luati de conducerea maternitatii.

Conform filmarilor facute la exhumarea permisa de autoritati la cimitirul folosit de maternitatea nr. 6, au fost exhumate 30 de corpuri de foetusi si copii la termen. Filmarile si fotografiile luate la autopsie arata ca organe, inclusiv creierul au fost luate, iar unele corpuri dezmembrate.

Exhumarea si filmarile au fost facute la presiunea unei campanii lansate de o asociatie din Ucraina pentru aflarea adevarului in cazul a trei mame, si a trei copii “decedati la nastere” la 38 si 40 de saptamani de sarcina, care nu si-au putut vedea copii inhumati de spital imediat dupa “avort”. Spitalul nu a eliberat certificatele de nastere.

Conform opiniei unui medic patolog “este foarte ingrijorat sa vada corpurile dezmembrate, ceea ce nu este o procedura standard a autopsiei”. Este posibil sa fie consecinta recoltarii de celule stem din coloana vertebrala.

Reprezentantii spitalului au negat orice acuzatii.

Filmarile au fost date BBC si Consiliului Europei, care in raportul sau arata existenta unor retele de trafic de copii rapiti la nastere si a unui val de tacere al conducerii spitalului fata de soarta acestora.

In urma scandalului numai clinica din Barbados s-a inchis, iar Yuliy Baltaytis, ucrainian de origine, a declarat ca urmeaza sa caute o noua locatie, de data aceasta in Europa.

Una din utilizarile tratamentului cu celule stem este pentru scopuri cosmetice, regenerative, iar mamele care isi doneaza foetusii in Ucraina, se pare ca primesc 180 $ pentru aceasta.

Imi amintesc ca in urma cu 1-2 ani si la noi aparuse un scandal cu acest subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu